Túl van tavalyi sérülésén Szabó Niki lova, így idén is elindulhatnak a Nemzeti Vágtán. Ehhez azonban meg kellett nyerniük az egyik megyei selejtezőt. My Colt Medál és Szabó Nikolett jó formában érzik magukat a hétvégi Nemzeti Vágta előtt.

Jó formában van ló és lovasa, de egy rossz rajt akár véget vethet a döntős álmoknak – nyilatkozta a Postnak a fital lány édesapja a hétvégi Nemzeti Vágta előtt. Mint arról beszámoltunk a nyáron Niki megnyerte a Nemzeti Vágta hevesi futamát, így ismét ott lehet a Hősök terén.

A felkészülésről annyit árult el Szabó Tamás, hogy a hevesi győzelem után pár hét pihenőt kapott a ló a Vágta lovasiskola legelőjén, majd július 15-től már két hónap Alagon készülnek a nagy megmérettetésre.

Nikinek nehéz dolga lesz, mert  a dunakeszi lovast a 10. előfutamba sorolták, ahol további két favorit is lesz. A kétszeres bajnok Molnár Gyöngyi Zirc képviseletében, valamint a többször a döntőben szereplő Csiki Árpád, Szentkirály színeiben. A szombat délutáni 12 előfutam első két helyezettje és a leggyorsabb harmadik adja vasárnap délelőttre a már csak 5 fős 5 középfutam résztvevőit. Az 5 középfutam győztese pedig délután csap össze a döntőben. Nagyon szeretnénk még vasárnap délután versenyezni – mondta el Szabó Tamás.

A Nemzeti Vágta érdekessége, hogy Kishuszár futam is lesz. Itt pónik versenyeznek majd. Dunakeszit Bernáth Christopher képviselheti Améla nyergében. Ők is a Vágta a Vágta lovasiskolában készültek Niki irányításával.  Tőlük a tisztes helytállás várható el, hiszen a ló kicsi, 10 centivel van a megengedett maximum alatt. Titkon azért bíznak egy esetleges döntőben.

 

Előző cikkMesterhármas és csodálatos győzelem Szentendrén
Következő cikkEgy tehervonatra fogja a MÁV a reggeli botrányt