Félelmetes utolsó 20 méterével nyert Göd sárkányhajócsapata a Dunakeszi Feszt megnyitó rendezvényén. A tavalyi bajnok Dunakeszi is kihajtotta magát. A háromnapos városi fesztiválon nem ez az egyetlen kistérségi csapatverseny.

 

DSC_0257

Március óta készülünk, ki többször, ki kevesebbszer tudott eljönni a közös gyakorlásra – mondta még a verseny előtt Dióssi Csaba polgármester a Postnak. A politikus is tagja volt annak a 20 fős legénységnek, amelyik Göddel, a nagy riválissal és Mogyoróddal próbálta felvenni a versenyt a Dunán. Tavaly Dunakeszi nyert, igaz csak célfotóval. Éppen ezért az idén még célkamerát is állítottak a szervezők, olyan szoros befutót vártak. Nem csalatkoztak.

Sárkányhajóverseny

A másfél kilométeres versenyben fej-fej mellett haladt a két sárkány, igaz Göd mindig egy kicsit előbbre tartott. Aztán az utolsó 200 méteren Dunakeszi behozta a hátrányát és a parton szurkoló több száz néző biztatása mellett a győzelemre tört.

sárkányhajóverseny

Aztán az utolsó 10-15 méteren a rivális város csapata még egyszer bele tudott erősíteni és mintegy másfél méterrel nyertek. Bár mindenki sajnálta (kivéve a gödieket), de nem volt vita a befutóról.

sárkányhajóverseny1

A gödiek és dunakesziek is alaposan kihajtották magukat. A gödiek egyik női versenyzője a Postnak elárulta a titkukat.

Tudtuk, hogy szoros lesz, ezért tartalékoltunk az utolsó 50 méterre. Akkor indítottunk még egy hajrát, és sikerült.

Hasonlót terveztek a dunakesziek is. Itt is egy női evezőst kérdeztünk.

Mi is próbáltunk újítani a végén, de egyszerűen nem ment a hajó, most még nem tudom pontosan, hogy mi történt – kaptunk már-már olimpikoni megfontoltságú gyorselemzést a Duna partján.

A kupa tehát ezúttal Göd csapatának járt, ezt meg is kapták a Dunakeszi Feszt megnyitóján. Sőt, Erdész Zoltán alpolgármester még egy a nagypolitikára is áthallásos humort is megengedett. “Az idén próbáltuk úgy alakítani a szabályokat, hogy az nekünk kedvezzen a tavalyi szoros befutó után”. Ezen most mindenki jót derült és a csapatok a végén együtt fotózkodtak. A következő napokban egyébként folytatódnak a kistérségi versenyek, többek között sörivó és kötélhúzó verseny is lesz.

A Dunakeszi Sárkány Légió versenyét videón is megörökítettük. Dióssi Csaba polgármester a díjátadón azt mondta, hogy szép az ezüstérem, de jövőre márciusban ismét hajóban lesznek, mert ugye 3-3-ra áll a két város közötti verseny, ami a sárkányhajókat illeti.

Ezek után Erdész Zoltán Dunakeszi alpolgármestere megnyitotta a Dunakeszi Fesztet. A Nagyszínpadra elsőként a Kelemen kabátban alternatív rockbanda lépett. Már ekkor háromnegyed ház volt a sátor alatt.

Kelemen kabátban-koncert
Kelemen kabátban-koncert

A Biebersre azonban teljesen megtelt a nézőtér, természetesen főleg tinédzserek csápoltak Puskás Peti zenekarának.

A Bibers fellépésre várva
A Biebers fellépésre vár

 

Szombaton a rock’n’rollé lesz a főszerep, hiszen Fenyő Miklós és zenekara is muzsikál majd a Fesztre kilátogatóknak. Előtte azonban számtalan program és talán még ennél is több árus szórakoztatja, eteti, itatja azokat, akik kilátogatnak a Katonadombra.