Hagyományosan immár hatodik éve indítja el Nyíri Márton alpolgármester a „Tiszta udvar, rendes ház” és a „Zöld balkon” programot. Az elismerő táblákkal azon lakók munkáját szeretné elismerni az önkormányzat, akik virágos, zöld kerttel, rendezett utcafronttal járulnak hozzá a város tisztaságához, környezetünk védelméhez és kulturált megjelenéséhez.

Az előző években már több száz ingatlantulajdonos vehette át az elismerő táblát, és szerelte fel büszkén az otthona utcafront felőli homlokzatára. Nyíri Márton elmondta, hogy néhány éve jött az ötlet éppen egy lakótelepi lakostól, hogy jó lenne elismerni azokat is, akik ugyan nem kertes vagy kerttel rendelkező társasházakban laknak, de erkélyüket, balkonjukat vagy éppen a tízemeletes házak előtti zöldsávokat gondozzák, szépítik, zöldítik.

A táblát Juhos Márton lakótelep-fejlesztésért felelős önkormányzati megbízott és Nyíri Márton alpolgrmester adták át

Az ötlet meghallgatásra talált. Azóta a „Tiszta udvar, rendes ház” elismerés mellett a „Zöld balkon” táblára is lehet pályázni.

Egy tízemeletes ház kiskertje lett az idei első díjazott

Idén március 20-án Juhos Márton lakótelep-fejlesztésért felelős önkormányzati megbízott társaságában adták át az első elismerő táblát Geresi Zoltán részére. A díjazott a Barátság út 1. sz. alatti tízemeletes ház kiskertjét varázsolta gyönyörűvé, és tartja rendben évek áldozatos munkájával.

Pályázni nemcsak kerttel, hanem virágos erkéllyel is lehet

A szervezők továbbra is várják a pályázatra jelentkezőket, amelynek feltételeit az önkormányzat honlapján ide kattintva találnak.

Előző cikkForgalomkorlátozás az M0 autóúton, a Megyeri híd felé
Következő cikkFontos információk az idei óvodai beiratkozásról