Reggel 8 órakor kezdték és délben még munkálkodtak a kertészek a főtéren. Három fát ültettek el, valamint az ágyásoknál telepítették vissza a növényeket. Megnéztük a munkát.

Nem könnyű leemelni a kisteherautó platójáról a majd 100 kilós, földlabdás fát. Több munkás kellett hozzá, és így kisebb zuhanás lett a vége. Miután lekerült az elültetendő fa, a kertészek megmetszették és csak utána került a földbe. A végén pedig megápolgatták a kisebb sérüléseket, kékszínű gyógyító kenőccsel kenték be a fa törzsét – tudtuk meg a fiatal kertész hölgytől.

Összesen két fa és egy több méteresre megnövő, laikus szemünknek “bokor” került elültetésre. A munkálatok során visszaültették a kisebb növényeket is, magyarán elrendezték az ágyásokat. A legnagyobb fa egyéként magasabb lesz, mint 10 méter, a 20-at is elérheti, így mindenképpen árnyat ad majd pár év múlva a téren sétálóknak.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk a főkertész posztja alapján, japánakácot, komlógyertyát és egy tőtől ágas kacsurafát (ezt hívtuk bokornak) ültettek ki. Remélehetőleg mindegyik megered majd.

Előző cikkKeresik a helyszínt az Ifjúsági Háznak, diákokat várnak az ötletcsapatba
Következő cikkA dunakeszi szakrendelőben folyamatosan oltják a dolgozókat, itt tartanak most