Azt ajánljuk, aki csak teheti, a fesztiválbusszal, kerékpárral vagy rollerrel érkezzen a helyszínre, de elkerülhetetlen, hogy sokan autóval jöjjenek. A megszokott módon irányított parkolás lesz, de odavezető útból sajnos csak egy van. Vagy mégsem?

Korábban írtuk, hogy épül az Alagligeti elkerülő út, ami pont ezt a területet tehermentesítené. A jó hír, hogy a Dunakeszi Feszt hétvégéjére (péntek délutántól vasárnap éjfélig), tekintettel a Magyar Közúttal és a kivitelezővel történt egyeztetés alapján, ideiglenesen megnyitja az önkormányzat az Alagligeti elkerülő utat a Fót irányába vagy az M2 autóútra tartó autósok számára, hogy gördülékenyebben haladhasson a forgalom a Repülőtéri útról kifelé. Az út a Tesco körforgalmat és az Alagimajori utat köti össze.

A közlekedéssel kapcsolatos egyéb hasznos információk:

Megközelítés busszal

  • Szeptember 8-án, pénteken a 2-es és a 3-as helyi járat 18.55-ig a rendes menetrend szerint közlekedik, 18.55-től 15 perces sűrűséggel jár egészen szombat hajnal 01.55-ig.
  • Szombaton 18.40-ig a szombati menetrend szerint fél óránként járnak a buszok, 18.40-től pedig 15 percenként hajnali 01.55-ig.
  • Vasárnap 16.40-ig félóránként, 16.40-től 15 percenként jár majd a fesztiválbusz.
  • Le- és felszállás a Szent István Általános Iskola megállóban, 200 méterre a rendezvénytől, mert a korábbi tapasztalatok azt mutatják, hogy a várható nagy forgalom miatt a busz nem tud – a menetidőket tartva – a repülőtéri buszfordulóig eljutni!
  • A részletes buszmenetrend itt tölthető le.

Megközelítés autóval

  • A rendezvény helyszíne a dunakeszi repülőtér a Repülőtéri út végén. Az autósokat táblák és biztonsági kollégák segítik és irányítják majd az ingyenes parkolóba.
  • A Dunakeszi Feszt e hétvégi programjaira (péntek délutántól vasárnap éjfélig), tekintettel a Magyar Közúttal és a kivitelezővel történt egyeztetés alapján, ideiglenesen megnyitjuk az Alagligeti elkerülő utat a Fót irányába vagy az M2 autóútra tartó autósok számára, hogy gördülékenyebben haladhasson a forgalom a Repülőtéri útról kifelé.

Megközelítés kerékpárral, rollerrel

  • Dunakeszi Város Önkormányzata a közösségi közlekedési eszközszolgáltatóval, a Lime-mal idén is megállapodást kötött, hogy a rendezvény ideje alatt a helyszínen biztosít rollereket, hogy segítsük a hazajutást.
  • Lakossági igényeket szolgálunk ki azzal is, hogy mintegy 100 méter hosszan telepítünk kerékpártárolót a rendezvény helyszínén. Kérjük, a biciklitulajdonosok gondoskodjanak az eszköz lezárásáról!

Előző cikkA Dunakeszi Feszt előtt még egy kis szúnyoggyérítés
Következő cikkKötelező olvasmány a háromnapos Fesztre