Nincs mese, ma elindul Dunakeszi leginkább várt bulija, a Dunakeszi Feszt. Hatalmas az érdeklődés, főleg a pénteki napra, de a szervezők arról biztosítanak mindenkit, hogy az elővételes jegyek korlátozásával biztosítják a dunakesziek ingyenes belépését. Ha lépéselőnybe akar kerülni, fussa át ezt a cikket. Menekülő útvonaltól a vidámparkkedvezményekig, programváltozástól a kiskorúakat érintő szabályokig összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

Koncertek, színpadi programok

09.08., péntek:
20:00 Dzsúdló
21.45 Azahriah
23:15 DJ Thomx & Theo

A Dzsúdló-koncert eredetileg 19:15-kor kezdődött volna, de 20 órára csúsztatták a kezdést. Ennek oka, hogy a pénteki munkanapra és a beléptetési rendszerre hivatkozva többen jelezték, nem érnének oda időben a koncertre, kezdődjön később a program. A szervezők engedtek a nyomásnak, és a tervezett 19:15 helyett 20 órakor kezdődik meg az esti program. Tehát Dzsúdló 20 óra, Azahriah nagyjából 22 óra.

09.09., szombat:
11.00 Kicsi Gesztenye Klub
18.00 Audioshake
20.00 ByeAlex és a Slepp
22.00 Halott Pénz
23.30 DJ Dominique

Kisszínpad:

10:00 II. Dunakeszi 7próba

14:50 M. Kovács Bánk bűvészbemutató
15.10 Német nemzetiségi néptánc – Fazekas Mihály Általános Iskola
15.25 Maminbaba
15:40 Generációk tánca – REdit Idősbarát Egyesület
16.10 Origo Dance
16.30 Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola táncbemutató
16.50 Bűvészbemutató

09.10., vasárnap:
11.00 Wolf Kati gyermekműsor
17.00 Jazztelen
19.00 Charlie

Kisszínpad
10.00 Görbe Tükör Színház
12.15 Disney-koncert
13.00 Curved Space akusztik
13.45 Tília Zenekar
14:40 VSD Judobemutató

Állandó programok, kedvezmény a vidámparkra

 • ÖKO-sarok és teaház
 • VSD Shop
 • Dunakeszi Shop
 • Dunakeszi Technikai Múzeum kiállítása
 • Dunakeszi matricagyűjtés
 • Kézműves foglalkozások
 • Nemzetiségi kiállítók
 • Egészségügyi szűrőbusz
 • „Készítsd el és vidd haza” Élményműhely
 • Vidámpark (Dunakeszi Kártyával, társkártyával és vendégtárskártyával kedvezményes jegy váltható)
 • Ugrálóvárak
 • Népi játszóterek
 • Állatbemutatók
 • Sétarepülés (részletekről érdeklődni a rendezvény ideje alatt a helyszínen lehet)

Rendezvény nyitvatartása:

2023.09.08., péntek 16.00-00.00
2023.09.09., szombat 10.00-00.00
2023.09.10., vasárnap 10.00-20.00

Jegyárak, kedvezmények, ingyenes belépés

Dunakeszi Kártyával a rendezvény végig ingyenesen látogatható! A rendezvény szombaton és vasárnap 10:00-17:00 óra között mindenki számára ingyenesen látogatható. Szombaton 17:00-tól és vasárnap 17:00-tól már kötelező a jegyváltás a nem dunakeszi lakosok részére, dunakeszi lakosok részére pedig kötelező a Dunakeszi Kártya felmutatása, amivel karszalagot vehetnek át. Pénteken kizárólag Dunakeszi Kártyával, aznapra szóló jeggyel vagy egész hétvégére szóló bérlettel biztosított a belépés. 10 éves kor alatt a belépés az egész hétvégén ingyenes!

Jegyvásárlás

Jegyet ide kattintva tud vásárolni: https://festivalservicekft.livetickethub.hu/events/48532.
Dunakeszi Kártyával a belépés ingyenes! Dunakeszi társkártyával és vendégkártyával kizárólag a helyszínen – 20% kedvezménnyel – válthatók meg a napi jegyek vagy a hétvégére szóló bérletek. Hogyan juthat hozzá ilyen kártyához? Dunakeszi Kártya-birtokostól szükséges hozzá meghívó, ami a Dunakeszi App-ból e-mail formájában érkezik. Társkártyát az kaphat, aki rendelkezik ideiglenes lakcímkártyával, vendégtárskártyát pedig bármely más településen élő, meghívás útján.

A pénteki jegyek elővételben elfogytak. A helyszíni jegyvásárlás holnap 16 órától indul a rendezvény bejáratánál.

18 év alattiak

Nagyon fontos, hogy – mint minden magyarországi nagy fesztiválon – itt is komoly szabályok vonatkoznak a fiatalkorúakra. 16-18 év közöttiek egyedül csak szülői nyilatkozattal léphetnek be, a 16 év alattiak pedig vagy szülői kísérettel, vagy megbízott nagykorú felügyelete mellett. Nem érdemes ezek nélkül útnak indulni, mert nem lesz elég valakit “leakasztani a sorból”, hogy aláírja a papírt. Ugyanis szülői és nagykorúi kíséret esetén is hitelt érdemlő igazolvány is szükséges majd hozzá. A dokumentumok itt tölthetők le:

szuloi-meghatalmazas-16-even-aluliak-szamara

szuloi-nyilatkozat-16-18-eves-fiatalkoru-koncerten-valo-reszvetelehez

Megközelítés, parkolás, egérút

Autóval: a Repülőtéri út végén korlátlanul bővíthető parkoló áll a fesztiválozók rendelkezésére. A parkolás a rendezvény teljes ideje alatt INGYENES! EGÉRÚT: a jó hír, hogy a Dunakeszi Feszt hétvégéjére (péntek délutántól vasárnap éjfélig), tekintettel a Magyar Közúttal és a kivitelezővel történt egyeztetés alapján, ideiglenesen megnyitja az önkormányzat az Alagligeti elkerülő utat a Fót irányába vagy az M2 autóútra tartó autósok számára, hogy gördülékenyebben haladhasson a forgalom a Repülőtéri útról kifelé. Az út a Tesco körforgalmat és az Alagimajori utat köti össze.

Busszal: a Dunakeszi Feszt ideje alatt Fesztiválbusz járja a várost, és segíti az oda- és hazajutást. Le- és felszállás az Alagi lakótelep megállóban lesz. (nem a korábban Szent István iskolai megállónál), 200 méterre a rendezvénytől, mert a korábbi tapasztalatok azt mutatják, hogy a várható nagy forgalom miatt a busz nem tud – a menetidőket tartva – a repülőtéri buszfordulóig eljutni!

Közösségi eszközök: a könnyebb hazajutás érdekében a rendezvény ideje alatt a helyszín bejáratánál közösségi rollerek is rendelkezésre állnak. Az érintett 3 napra a bevezetett Lime roller parkolási rendet a szolgáltató Dunakeszin belül átmeneti időre felfüggeszti.

100 méter kerékpártároló: mintegy 100 méter hosszan telepítenek kerékpártárolót a rendezvény helyszínén. A biciklitulajdonosoknak kell gondoskodni az eszköz lezárásáról.

Előző cikkEgérút a Fesztre
Következő cikkDzsúdlóval és Azahriah-val kezd a Feszt