Huszonnyolc kamera üzembe helyezésével megkezdődött a városi térfigyelő kamerarendszer első ütemének tesztelése. Dunakeszi közbiztonságának, a személyi és tárgyi vagyonvédelmének biztosítása érdekében újabb jelentős fejlesztést hajtottunk végre – mondta elégedetten Erdész Zoltán alpolgármester, aki Dióssi Csaba polgármester és Tóth Csaba városi rendőrkapitány társaságában tekintette meg a tesztüzemmód beindítását.

kamerarendszer3

“Nagyon elégedett vagyok az első képek láttán, ami azt vetíti előre, hogy Dunakeszi még biztonságosabb lesz, hiszen a most felszerelt 28 kamera már jelentősen lefedi a város területét. Rögzíti a városba érkező autók rendszámait, a baleseteket, egy szóval mindent, ami a rendőrség és a polgárőrség munkáját segíti, akik a látottak alapján azonnal tudnak reagálni”– jelentette ki az alpolgármester.

Erdész Zoltán elmondta, hogy az első ütemben 28 kamerát helyeztek el -, melyek tesztelése megkezdődött -, amiket várhatóan még ebben az esztendőben újabb 40 telepítése követ.

Mint megtudtuk a rendőrség szakmai tanácsa alapján a legfrekventáltabb helyeket, a bevezető utakat, a fontosabb közlekedési csomópontokat, játszótereinket, intézményeinket pásztázzák majd a jelenleg még tesztüzemmódban működő kamerák.

Erdész Zoltán elmondta; a város polgárai mellett a településünkre érkezőket reklámtáblákon tájékoztatják, hogy kamerával védett település Dunakeszi. – Évről évre csökken a bűncselekmények száma Dunakeszin. Reményeink szerint a kamerarendszernek köszönhetően ez a statisztika tovább javul. Egyébként jó érzéssel mondom, hogy a rendőrség, a polgárőrség, a lakosság és az önkormányzat összefogása, együttműködése ezt nagyban segíti. A rendszert 24 millió forintért vásároltuk, amelyet idővel bővítünk, amikor teljessé válik, akkor 104 helyszín eseményeit rögzíti majd – jelentette be Erdész Zoltán alpolgármester, aki azt is elmondta, hogy akkor vált “élesre” a rendszer, amikor ehhez teljes mértékben adottak lesznek a személyiség jogi feltételek.

kamerarendszer4

A nap 24 órájában folyamatosan működő 28 kamerás IP rendszerminőségi felbontású éjjeli üzemmódban is működő felvételekre is képes – tudtuk meg Kecsmár Andrástól, a fejlesztést kivitelező Casystem Facility Kft. ügyvezető igazgatójától.

A központban több monitoron követik az eseményeket, melyek rögzítésre kerülnek, bűncselekmények esetén a törvény által előírt feltételekkel archiválják. – A rendszert csak a rendőrség és a közterület felügyelet kezelheti. Adatkezelési szempontból megfelel minden elvárásnak, és törvényi kötelezettségnek – hangsúlyozta a szakember. A rendszer bemutatásakor Kecsmár András elmondta, hogy a bevezető utakon külön rendszámfelismerő rendszer került kiépítésre. – Ez a rendszámok felismerésére és archiválására szolgál. E mellett külön áttekintő kamerák is elhelyezésre kerültek, melyek adott esetben bizonyítási eljárásban is felhasználhatóak, alkalmasak mindenféle felderítésre – tette hozzá.

forrás: Dunakanyar Régió közéleti újság

Előző cikkFelújítás miatt lezárják a gyártelepi vasúti aluljárót
Következő cikk84 millió az intézmények nyári felújítására