Dunakeszin a gimnáziumban, az öt általános iskolában, a nevelési tanácsadóban, a művészeti iskolában, két bölcsődében, a nyolc óvodában, a városi könyvtárban, valamint az orvosi rendelőkben, ezekben a napokban kezdődnek meg a nyári felújítási és karbantartási munkálatok, melyre több mint 83 millió forintot fordít a város.

gimnazium_kulso01

Dióssi Csaba polgármester elmondta: a sürgős feladatok megoldása után következő felújítások sorrendjében igyekeznek egyensúlyt tartani az intézmények között. Költségvetési keretünkhöz mérten tudjuk kielégíteni az intézmények igényeit, ám előfordulhat, hogy az alapvető beruházások, felújítások mellett lesznek olyan munkálatok, melyek elvégzése nem tűr halasztást. Ezt a problémát plusz források átcsoportosításával igyekszünk orvosolni.

A nyári fejújításokat sorolva Dióssi Csaba példaként elmondta, hogy az óvodákban 29 millió forint értékű munkát végeznek el, melynek részeként felújítják a Piros Óvodában a teljes csatorna-hálózatot, a Forfa épületben a vizesblokkokat. Az iskolákra 29,5 millió forint jut, az orvosi rendelők többsége is megújul, Dunakeszi-alsói és a Fóti úti rendelőben pl. nyílászáró cserére és hőszigetelésre kerül sor.

forrás: Dunakanyar Régió közéleti újság

Előző cikkDunakeszin megkezdődött a városi térfigyelő kamerarendszer tesztelése
Következő cikkDunakeszin felavatták a kajak klub új csónakházát