Július 15-én várhatóan augusztus 15-ig lezárják Dunakeszin a gyártelepi vasúti aluljárót felújítási munkálatok miatt.

p19bhgipkcatg165475117ar1f771

Manhalder Zoltánné, a város aljegyzője elmondta, közel három éve problémát jelent, hogy folyamatosan kátyú keletkezik az átjáróban, miközben naponta közel ezer autó halad át rajta. Ezen igénybevétel mellett a felújítás elodázhatatlanná vált. A beruházás összege körülbelül 8 millió forint, melyet teljes egészében az önkormányzat finanszíroz.

Manhalder Zoltánné felhívta a lakosság figyelmét, hogy az alagi felüljáró mellett van egy kevésbé ismert, harmadik átjárási lehetség is, a gyártelepi aluljáró közelében, a Magyarság Sportpálya mellett, amely a Tesco csomópontnál csatlakozik a 2. sz. főútra. Így a vasút két oldalán elterülő északi városrészek mindkét irányban megközelíthetőek lesznek a felújítás időszakában is.

A rendőrség közlekedési és közbiztonsági osztályának szakértői véleménye alapján a beruházás teljes lezárást igényel. A rács melletti burkolat tartósságának biztosítása miatt 1-1 méteres szakasz bazaltbetonnal kerül kiépítésre. A bazaltbeton tulajdonsága, hogy sokkal nagyobb a teherbírása, mint az aszfalté, ám legalább két hét a szilárdulási ideje. Ezért a lezárás nem oldható fel. Így lesz olyan időszak, amikor bár tényleges munkát nem végeznek, mégsem lehet a forgalmat átengedni az aululjárón. Ezt támasztja alá a rendőrség közlekedési és közbiztonsági osztályának szakértői véleménye is.

“Ez a rács várhatóan tíz évig semmilyen problémát nem okoz majd.”

forrás: Dunakanyar Régió közéleti újság

Előző cikkInterjú Radnóti Henrik önkormányzati képviselővel a 24 órás hajléktalan melegedő javaslatáról.
Következő cikkDunakeszin megkezdődött a városi térfigyelő kamerarendszer tesztelése