18 esztendősen győzött a felnőtt magyar ökölvívó-bajnokságon, ráadásul megkapta a “legjobb bajnok” címet is. Kiss Hunor Levente az UTE bokszolója, de Dunakeszi is büszke lehet rá, hiszen városunkban él. A fiatal bajnok hétfőn szerepelt az egyik országos sportcsatorna reggeli műsorában, ahol szeretettel beszélt Dunakesziről is.

Nagyon reménykedtem, hogy az ifjúsági bajnoki cím után a felnőttek között is győzedelmeskedhetem” – mondat a DIGI Sport reggeli műsorában Kiss Levente. Arra azonban nem számított, hogy megkapja a torna legjobbja címet is. Puskás Artúr műsorvezető kérdésére elmondta, hogy a vírus miatt nem indulhat a közelgő ifjúsági Európa-bajnokságon, mert a magyarok visszaléptek a versenytől, pedig például az oroszok és fehéroroszok ott lesznek. Ez elszomorítja az UTE ökölvívóját, ez lett volna az utolsó korosztályos nemzetközi versenye, és az aranyért ment volna. Anyagilag is érinti a szövetség döntése, hiszen a várható siker esetén az ösztöndíja is növekedett volna.

Erősségének a fizikai felkészülést érzi, “az erősítésnek van egy egészen más feelingje, ott mindenki mindent kiadhat magából” – fogalmazott a Reggeli Startban.

Kiss Levente beszélt otthonáról, Dunakesziről, és a polgármesterrel meglévő ismeretségéről is. A sport hozta őket össze, hiszen Dióssi Csaba fiával egy klubban készülnek. A városunkról mondott szavait a videóra kattintva nézheti meg.

Kiss Levente végül beszélt olimpiai terveiről is. “Nagyon remélem, hogy a mostani szövetségi kapitány is úgy gondolja, hogy kivisz a kvalifikációs versenyekre és utána indulhatok az olimpián”, de minden rajta, azaz a kapitányon múlik. A pénzkeresésről, a profizmusról azt mondta, hogy még pár évig amatőr marad, “bele kell érni a profizmusba” és ebben az edzője is támogatja.

Előző cikkRendet tennének a kispiaci parkolásnál
Következő cikkSorozatos katalizátorlopás Dunakeszin