Valóban igazi barokk forgatag volt a fertődi esemény. Jelmezek, ötletes tálalás, színes programok jellemezték a fesztivált.

Klötzl Géza szervezésével már meglehetős rutinnal rakta össze a programot a csapat, a programok között például Dr. Kiss Róbert Richarddal beszélgettek a turizmusról, majd ismét előadások következtek.

A lényeg persze a főzésen volt, a csapatok egy része korhű ruhában, egy része farmerpóló kombóban nyomta, annál inkább ügyelt mindenki az ételek díszítésére – számolt be az eseményről a Világszám. Volt, aki egy félbevágott zongorához hasonlító eszközön hozta a zsűrihez a pompás falatokat. Persze a jelenlévők amellett, hogy csodálhatták, mennyire ügyesek a főzésen elindult versenyezők, maguk is megkóstolhattak jó pár finomságot, bár közülük a legtöbb azért aligha volt a barokk korban. De hát ez nem is volt feltétel, attól még jólestek a falatok, és ízlett a kézműves sör.

A barokk ruhába öltözött hölgyek valóban remek fotótémának szolgáltak, de a rekkenő hőségben azért nem lehetett könnyű parókát és többrétegű öltözetet viselni. Szerencsére a fertődi Esterházy-kastély árnyas fái alatt azért nyugodtan lehetett üldögélni.

(Forrás: vilagszam.hu)

Előző cikkLehet szakadó eső vagy homokvihar, a Sziget Sziget marad
Következő cikkLátványos produkcióval zárt a dunakeszi nyári színház