A nőknél Staicu Simona nyerte meg a 31. Spar Budapest Maratont. A Dunakeszi VSE sportolója ötödször diadalmaskodott a magyar fővárosban, ezúttal 2:50:28-as eredménnyel, 7 perccel megelőzve a második helyezettet.

Magyar Atlétikai Szövetség fotója
Magyar Atlétikai Szövetség fotója

A 45 éves atléta a győzelme után először a számára elúszott riói olimpiáról beszélt az MTI munkatársának. Azt mondta: “nagyon sajnálom, hogy a megfutott szintem ellenére sem jutottam ki Rióba, és bár kívülről talán nem látszik, elég kemény nő vagyok. Próbáltam összeszedni magam, pozitívan gondolkozni, és előre is tudtam lépni. Nagyon akartam ma futni, és még ennél is jobban akartam a győzelmet.”

Ami a versenyt illeti, elmesélte, hogy az első kilométereken sikerült felvennie a ritmust, és szép iramban tudott futni majdnem a végéig, azonban az utolsó három kilométeren hirtelen besavasodott a combja.  “Még az is átfutott rajtam, hogy nem érek el a célig, ám végül egy kis lassítás átlendített a mélyponton. Nem volt rossz az új pályavezetés, csak a fordulók lassítottak be kicsit” – fűzte hozzá.

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=SmX_O463DUE[/youtube]

 

A 42 195 méteres távnak 77 ország csaknem 2500 atlétája vágott neki, a résztvevők 40 százaléka külföldi volt.

 

Előző cikkEsőben is locsolnak. Megvan az oka
Következő cikkA Magyar Közlönyben a Dunakeszin is segítő összekötőút