Támogatja a kormány Göd infrastrukturális fejlesztését, amelynek érdekében hamarosan megépül az M2-es autópálya Dunakeszi északi részén lévő csomópontját a 2-es főúttal összekötő út – olvasható a Magyar Közlönyben.

A kormányhatározat szerint a projekt előkészítési és kivitelezési feladatait a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. látja majd el. A kabinet felhívja a nemzetgazdasági minisztert és a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a beruházás megvalósításának érdekében 2016 és 2018 között gondoskodjanak a pénzügyi tranzakciós illetékkel és a kapcsolódó kincstári díjakkal együtt 2016-ban 40,14 millió, 2017-ben 2 milliárd 910,15 millió, 2018-ban 833 millió forint elkülönítéséről.

M2-es térkép

A beruházásról Tuzson Bence országgyűlési képviselő már beszélt a Dunakeszin épülő új Szent István iskola alapkőletételénél. A politikus 3,5 milliárdos fejlesztést említett akkor. A Post úgy tudja, az új út építése szoros összefüggésben van a Göd határában épülő Samsung-gyárral.

Szent István, alapkőletétel

A közlönyben szereplő számokból az is kiolvasható, hogy várhatóan 2018-ra elkészül el az új út. Nem mellesleg a Samsung is erre az időszakra a termelés felfutását.

Előző cikkDunakeszi győzelem a budapesti maratonon
Következő cikkKacajjal vígadtak – testvérvárosi programsorozat Dunakeszin