Egyre riasztóbb hírek érkeznek Kárpátaljáról. A magyarokat is érintő sorozások, a háborús állapotok mellett a hrivnya árfolyamának drasztikus romlása, a bérek értékének csökkenése, az alapvető élelmiszerek, a gáz és a villany árának egekbe szökése csak fokozza az Ukrajnában élők, így a kárpátaljai magyarok nyomorát és kiszolgáltatottságát.

karpat

A katonai behívót kapó fiatalabb férfiak menekülése tovább nehezíti, szinte lehetetlenné teszi a családok megélhetését. Ebben a helyzetben mi dunakesziek sem maradhatunk tétlenek, segítenünk kell az Ukrajnában élő magyaroknak.

Június 6-án a Fidelitas országos adománygyűjtő akciót indított a kárpátaljai magyar fiatalok megsegítésére.

A Fidelitas dunakeszi szervezete is fel kívánja hívni a figyelmet a kárpátaljai magyarság nehéz helyzetére és csatlakozik az adománygyűjtő akcióhoz.

A www.karpataljaert.hu oldalon, illetve a www.karpataljaert.fidelitas.hu oldalon lehet bankkártyás vagy átutalásos módon adakozni. Az október végéig tartó akció során a Fidelitas erre a célra elkülönített alszámláján összegyűlt pénzt a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség közreműködésével a Verecke Alapítványnak juttatjuk el. Az alapítvány az adományokat a kárpátaljai magyar fiatalok iskolai étkeztetésére fordítja majd. A facebook.com/karpataljaert oldalon lehet nyomon követni az adományok sorsát és friss híreket, információkat is megosztunk Kárpátaljáról.

A Fidelitas helyi szervezete ezúton is kéri a dunakeszi lakosokat, hogy felajánlásaikkal támogassák a kárpátaljai magyar fiatalokat.

Segítségüket előre is köszönjük – olvasható a Dunakeszi és a Pest megyei Fidelitas közös sajtóközleményében.

Előző cikkDvornik Gábor fotói a National Geographic után Sződligeten is megtekinthetők
Következő cikkIskolanővérek Dunakeszin