Hétvégén tartották meg a II. Fóti Kolbi fesztivált, ahol Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere részvételével városunk csapata is képviseltette magát. Nem csak Fótról, hanem ahogy dr. Vass György fóti polgármester is elmondta, a környező településekről, sőt, Békés megyéből is jöttek versenyzők. Nem meglepő talán, hogy békési győzelmet hozott a verseny.

A tíz órai ünnepélyes megnyitó előtt már elfoglalták a helyüket a csapatok a nemrég megnyílt sportcsarnokban. A Fótinfó beszámolója szerint kora reggeltől dolgozott a 29 kolbászkészítő csapat a nagyon jó hangulatú, családias fesztiválon. A bekeverés, a töltés és a sütés teljes folyamata végig követhető volt. Érdekes volt látni, hogy a kolbászok egy része a megszokott pirosas-barnás szín helyett sápadt maradt, mivel sok recept nem tartalmazott paprikát. Viszont voltak citromos, sörrel készült vagy éppen dödöllével kínált finomságok is.

Dunakeszi Város Önkormányzatának csapatát Dióssi Csaba polgármester vezetette. Menyasszonya, Gaál Andrea, Turányi Balázs, aki a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft.-t képviselte, Temesvári István, a VSD elnöke, Kárpáti Zoltán képviselő és Sipos Dávid alpolgármester is a csapat tagja volt. Dióssi Csaba elmondta, hogy a jövőben ők is terveznek hasonló ételfesztivált szervezni, valószínűleg a disznótoroshoz kapcsolódóan.

Temesvári István, a VSD elnöke és Sipos Dávid alpolgármester

Közösségi oldalán tette fel a kérdést, hogy a dunakesziek nyitottak lennének-e egy jó kis hagyományörző böllérfesztiválra. A válaszokból eddig az derül ki, hogy alig várják a lakosok.

A győztes békési csapat, a Szerénylegények

A dunakeszi tál

Előző cikkNemzeti gyásznap – sötétedéskor néztük meg a Gólya emlékművet
Következő cikkElhunyt Kövesdi Károly, az utolsó ’56-os dunakeszi hős