A katolikus egyházfő kérésére az április végi magyarországi látogatására készülő trónusok egyszerűek és világos színűek lesznek – hangzott el a közmédiában. Két asztalosmester, köztük a dunakeszi Ádám Tamás napi tizenkét órában dolgozik azért, hogy Ferenc pápa a Vatikán kéréseinek megfelelő székekben foglaljon majd helyet áprilisi magyarországi látogatásán. Öt trón készül a pápának, további 16 a püspököknek és diakónusoknak.

A hírműsorban beszámoltak arról, hogy azoknak a trónusoknak, amelyeket a pápa használ majd, magasabb lesz a háttámlájuk, és mindegyikbe belegravírozzák a Vatikán címerét. A székek nyárfából, kőrisből és tölgyfából készülnek. A székek a Gödi Piarista Szakmunkásképző asztalosműhelyében készülnek.

Göd, 2023. április 15. A Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatására készülõ székek egyikén dolgoznak a Gödi Piarista Szakmunkásképzõ asztalosmûhelyében 2023. április 15-én. A mûhelyben huszonegy darab szék készül a pápalátogatás helyszíneire. MTI/Kovács Attila

Ádám Tamás dunakeszi asztalos az M1 híradójának nyilatkozva elmondta, a mozgathatóságra és a szállíthatóságra is törekedtek. Pédául a súllyal is kellett számolniuk. Hozzátette, jelen pillanatban a szék ötven kilogramm súlyú, viszont ha tömörfát használtak volna, ennek a többszöröse lett volna. Ferenc pápa április 28-30-ai budapesti látogatásának minden részletéről beszámol a közmédia.

  • MTI
Előző cikk23 tűzoltóautó és 200 ember oltotta el a lángoló fóti Mercedes Autócentrumot
Következő cikkA balatoni városi tábor lelke – Ibrányi Márta