A Retro Rádió vasárnapi utazós magazinjában Dunakeszi és környéke volt a téma. Városunk népszerűségét korábban egy nemzetközileg is teljesen újszerű, adatelemzésen alapuló kutatás is bizonyította, melynek eredménye szerint Dunakeszi járás a legfejlettebb és legnagyobb fejlődési potenciállal bíró kistérség Magyarországon. Dunakeszi ugyanakkor nem csak az ott élőknek kellemes helyszín, hanem hétvégi programként is kiváló választás, mivel számos érdekességet tartogat az ide látogatóknak.

Dunakeszi történelmét Dr. Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíró ismertette a műsorban, a legfőbb látnivalókkal és kikapcsolódási lehetőségekkel együtt. A szakértő elmondta, hogy Dunakeszi büszkélkedhet az ország első vasútvonalával, amin maga Széchenyi István is utazott, itt épült fel a hazai lóversenyzés ikonikus helyszíne, a versenyeknek és tréningeknek is helyet adó Alag, valamint a magyarországi paradicsomtermesztés is innen indult ki.

A már említett Alagon 1891-ben tartották az első lóversenyt, fénykorában pedig 600-nál is több lovat tréningeztek itt. A versenypálya ugyan már nem működik, de a mai napig is innen kerülnek ki az ország legjobb versenylovai – a többi között Overdose is. Programnak tehát kiváló a hazai lovassport központja, ahol lovaglási lehetőséget is biztosítanak az oda látogatóknak. A lóversenypálya mellett a bátrabbak a sétarepülést is kipróbálhatják, Dunakeszinek ugyanis repülőtere is van.

A Duna-parton sétálni felüdülő élmény a mostani vírushelyzetben is, ami jó helyszín akár kerékpárral is. Ha éppen nincs vírushelyzet, a környékbeli kávézók, éttermek megtelnek vendégekkel, a gasztronómiai felhozatal ugyanis igen erős a városban a szakértő szerint. A mostani lehetőségek ugyan korlátozottak, de ha jó az idő, érdemes Dunakeszire ellátogatni, a kellemes élmény garantált!