Az előzetes várakozásoknak megfelelően a nyaralópiacon is jelentősen csökkent a kereslet, de vannak kivételek, ilyen a Balaton és a Tisza-tó környéke – áll a porfolio.hu részletes elemzésében. A cikk a tavaszi szezon indulása apropóján ismerteti, hogy miként alakult az elmúlt időszakban a nyaralók iránti érdeklődés, mekkora kínálatra számíthatnak a vevőjelöltek, egyúttal bemutatja a legfrissebb kínálati árakat is. Ebből kirajzolódik az is, hogy Dunakeszit csak egy település tudja megverni áraival. Nem más, mint Szentendre. Mutatjuk a rangsort.

Az elemzésben az áll, hogy a nyaralók iránti érdeklődés lényegében megfeleződött az idén az egy évvel korábbihoz képest. A kínálati négyzetméterárak (ezer Ft/m2) alapján most a legdrágább balatoni település Tihany (1798 Ft/m2), a legolcsóbb Balatonújlak (431 Ft/m2).

Mi a helyzet a Balatonon kívül?

A Dunakanyarnál található nyaralótérség településein vegyesen alakultak az árak a portfólió elemzése szerint. “A budapesti vonzáskörzethez sorolható településeken az agglomeráció felértékelődése miatt némi drágulás látható, a nagymarosi és verőcei átlagos négyzetméterára idén januárhoz képest egyaránt 11 százalékkal 700 ezer és 716 ezer forintra emelkedtek. Miközben a térség nyaralóövezeteit inkább árcsökkenés vagy stagnálás jellemzi.”

Legdrágább települések a Balatonon kívül:

Szentendre: 923
Dunakeszi: 869
Velence: 831
Budakalász: 825
Gárdony: 795
Zebegény: 790
Vác: 764
Pócsmegyer: 750

A teljes elemzést ide kattintva olvashatja.

Előző cikkGőzerővel indul újra az iskolai teniszprogram a NEXON Dunakeszi Teniszklubban
Következő cikkA szúnyogok gyérítésében Pest vármegye az első