Szeptembertől egy BKK-vonaljegy 450 forintba kerül majd, a buszokon megvásárolható jegy 600 forint, a 10-es gyűjtőjegy 4000 forint lesz, a bérletek ára nem változik – írta az MTI.

Jelenleg 350 forintba kerül a vonaljegy, és 3000 forint a gyűjtőjegy ára.

A Budapesti Közlekedési Központ közleményében kiemelte, „az egymást követő válságokat a budapesti közösségi közlekedés használói utasként nem érzékelhették, hiszen a társaság nemcsak megtartotta szolgáltatásának színvonalát, hanem folyamatosan fejlesztette is azt”. A fenntartó fővárosra egyre magasabb teher hárul, 60 milliárd forinttal került többe a fővárosnak a közösségi közlekedés, mint 7 évvel ezelőtt – áll a BKK közleményében.

A BKK tájékoztatása szerint a járvány vége óta egyre többen térnek vissza a közösségi közlekedéshez, de összességében jelentősen csökkent a BKK jegyár bevétele az elmúlt négy évben. 2022 végére 16 százalékkal volt alacsonyabb, mint 2019-ben, miközben az energiaárak növekedésével és az általános inflációval a kiadások drasztikusan emelkedtek. Ezért a többi magyar közlekedési szolgáltató – a MÁV-HÉV, a MÁV-START és a Volánbusz – után a BKK is megemeli az eseti termékek árát.

A bérletek ára ugyanakkor továbbra sem változik. Így mostantól még inkább megéri havi, negyedéves vagy éves bérletet vásárolni. A felnőtt 30 napos bérlet továbbra is 9500 forint, a diákbérlet pedig 3450 forintba kerül, vagyis ennyi pénzért lehet egy hónapon át korlátlanul utazni– olvasható a BKK közleményében.

Előző cikkStrand, kutyák, közteresek – hogy is van ez?
Következő cikkBeköszöntött az uborkaszezon, de mi a helyzet a beruházásokkal?