Leállnak az edzések, online edzéstervek, csökkentett tagdíjak – ezek szerepelnek a VSD elnökének közleményében. A sportegyesület a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedéseket – áll a VSD honlapján. A korfballosok egyéni edzésterv szerint készülnek.

A koronavírus-járvány miatt a VSD vezetősége az alábbi intézkedéseket hozta:

  • A mai naptól megszüntetünk mindenféle VSD által szervezett kültéri programot, az edzéseket, ideértve akár a kiscsoportos programokat és foglalkozásokat is. Ezzel egy időben bezár a Magyarság Sporttelep és a Fóti úti Sportcentrum is.
  • Kollégáinkat arra próbáljuk biztatni, hogy online, egyéni edzésterveket dolgozzanak ki és ezeket osszák meg veletek ott, ahol ez lehetséges. Kiemelten fontos, hogy az eddigi eredmények, sikerek a jövőben is megmaradjanak és ne nulláról kelljen majd felépíteni a sportolóink fizikumát.
  • márciusi edzéseket pótolni fogjuk, amint a helyzet javul.
  • Áprilistól módosulnak a tagdíjfizetésre vonatkozó szabályok. Szeretnénk mi is részt vállalni abból a teherből, ami most a szülőkre és a családokra nehezedik, ezért elnökségünk döntése értelmében megállapításra kerül egy minimum tagdíj, melynek összege 3000 Ft lesz. Szeretnénk kérni, hogy ebben a helyzetben ezt a csekély összeget mindenki fizesse be az adott szakosztály részére. Természetesen azon családoknál, ahol ez nem jelent problémát, nagyon örülünk a teljes tagdíj befizetésének, hiszen ez lehetőséget nyújtana arra, hogy likviditási problémák nélkül átviselje a VSD is ezt a nagyon kemény időszakot. Akik külön tudják most támogatni egyesületünket, akár szponzorációs formában, azoknak külön köszönjük!
  • A  VSD-él megszűnik a készpénz használat – ezzel is minimumra csökkentve a fertőzés kockázatát – így csak utalással lehet a tagdíjakat kiegyenlíteni. Erre azért sem lesz lehetőség, mert a VSD központi irodája is bezár.

Továbbra is kérünk Titeket, hogy nagyon figyeljetek a higiéniára, magatokra, gyermekeitekre és családtagjaitokra. Sportoljatok otthon, egyetek sok gyümölcsöt és sok-sok vitamint.

Ennek is vége lesz egyszer és ha minden rendeződik, akkor vár Titeket újra sok szeretettel a VSD!

Sok erőt és kitartást kíván, Temesvári István, VSD elnök

Cikkünk megjelenése után beszéltünk Nagy Bandorral a korfballosok szakosztály-vezetőjével. Azt mondta a Postnak, hogy heti videós egyéni edzéstervet dolgoztak ki, amelynek a neve: VSD O.KO.S (Online KOrfball Suli). Viccesen megjegyezte, azon dolgoznak,

ha már az élet citromot dobott, akkor jó limonádét készítsenek belőle.

Információink szerint a többi szakosztály is hasonló programra állt át.

Előző cikkGyökeresen megváltozik Dunakeszin a tömegközlekedés
Következő cikkDunakeszi a járvány idején