A Madách Imre utcában lévő Bíró cukrászda tökéletes hely, ha fagyizni szeretnénk, miután kipróbáltuk az új űrhajós játszóteret – írja dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas, Pulitzer-emlékdíjas újságíró, turisztikai szakember. Korábban közzétett cikkünkből kiderül, hogy a dunakeszi játszótereket ajánlja a tavaszi szünetre, de szerinte ezt érdemes megfejelni egy jó fagyival is.


Sok mindenre számítottam, de arra nem, hogy háromféle cukormentes fagyit is találok majd a Bíró cukrászda kínálatában. Hozzáteszem, kívülről azért nem a Gerbeaud világát idézi a megjelenés, a lakótömb alsó részén egyszerű felirat hirdeti, hogy itt mindenféle finomságok kaphatóak.


A cukrászda bejárata előtt fapadokat találunk, belül kényelmes székeket, a kínálat pedig izgalmas.

Háromféle cukormentes fagyi közül is választhatunk a hagyományosokon kívül. A málna színű tetszett a legjobban, ami igazából grépfrút ízű volt. Erre persze jó előre figyelmeztetett a kedves hölgy.

Nagyjából olyan volt az ízvilága ennek, mint amit gondoltam előtte, számomra brutális. A csokifagyi viszont mesésen, lágyan omlóan olvadt el a szánkban. Finom volt a citrom, olyan, mint amilyennek lennie kell. A sajtos pogácsa felülmúlta a várakozásainkat; friss volt, és újra beküldtek a gyerekek, olyan hamar elfogyott.


A közepes árszintű cukrászda tökéletesen alkalmas arra, amire kitalálták: a lakásból leruccanó vagy a Kazinczy utcai új játszótéren kimelegedő vendégek betérnek ide, és egy üdítő vagy egy kávé társaságában elfogyasztanak néhány finomságot.

Előző cikkHúsvéti programok: Dunakeszi játszótereit ajánlotta a turisztikai szakember
Következő cikkTavaszi környezetvédelmi dömping