A november 5-6-i kardversenyeknek a Törekvés SE adott otthont. A kőbányai vívóterem emlékezetes marad Csiki Benedek számára, aki itt érte el élete első – szakszövetség által rendezett versenyen – dobogós helyezését. A Gerevich-Kovács-Kárpáti Reménység Körversenyen Decsi Tamás olimpiai bronzérmes vívótól vehette át érmét.

Szombaton a kadet mezőnyben a lányoknál Szanyi KM Krisztina, Ocsovai Emese és Izsák Bíborka, míg a fiúknál Kodácsy Máté és Vági Leopold léptek pástra. Közülük legjobban Szanyi KM Krisztina teljesített, aki csoportjából továbbjutott.

Szanyi KM Krisztina, Ocsovai Emese és Izsák Bíborka

            Az idősebbeket másnap az 54 fős gyermekmezőny váltotta, ahol egyesületünket Csiki Benedek és Spisák Bence képviselte. Csoportmérkőzéseik során mindketten 4 győzelemmel és 1 vereséggel zártak, így a továbbjutás nem volt kérdéses számukra. A pár héttel ezelőtti forgatókönyv pedig megismétlődött: mindkét kardozónk az első sikeres mérkőzést követően kikapott, így vigaszágon folytatták küzdelmeiket. Legtovább pedig Csiki Benedek jutott, aki a nap folyamán ismét alakított, sőt… Nagyot alakított: egészen a dobogó harmadik fokáig menetelt, és boldogan vehette át első GKK bronzérmét Decsi Tamás olimpiai bronzérmes vívónktól.

Végeredmény: 3. Csiki Bendek, 18. Spisák Bence, edzőjük: Fehér Gábor.

Előző cikkÖnnél milyen a radonsugárzás otthon? Most méresse meg ingyen
Következő cikkÍgy lehetsz coach – A nélkülözhetetlen ICF-kézikönyv