Kifogtunk egy olyan bírót, amely egyértelműen ellenünk fújt – mondta a VS Dunakeszi edzője a Perbál elleni mérkőzés után. Aki látta a rangadót, az valószínűleg egyetért Kecskés Zoltán edzővel, de nézzük, mi történt szombat délután a Fóti úti pályán.

A vendégcsapat vezetői nehéz mérkőzésre számítottak, mint mondták “veszítenivalójuk nincsen”. A mérkőzés előtt a hazai szurkolók bizakodtak, kettő nullás győzelmet, de volt, aki 5 dunakeszi gólt várt. “Simándi, két öngól a többit pedig mi rúgjuk” – szólt a focipálya mellett megszokott önbizalomdús szleng.

Dunakeszi drukkerek

A mérkőzésre sok perbáli szurkoló is eljött, eleinte ők jóval hangosabbak voltak a hazaiaknál. Büszkén mondták a Postnak, hogy csapatuk minden meccsére követik az aranylábú fiúkat, részben az egyesület kisbuszával, részben saját gépkocsikkal. A vendégszurkolók, akik már jó hangulatban érkeztek, kiélezett küzdelmet és győzelmet vártak, csak a büfét hiányolták a pályáról. Tudják, a jó kedv okán. “Mi nem szoktunk megijedni, ha idegenbe megyünk, mert ahogy látszik is, most is többen vagyunk, mint a helyi szurkolótábor, akárhova megyünk, mi mindig hazai pályán játszunk”. Pár perccel a kezdés után azért több dunakeszi szimpatizáns üldögélt a lelátón, de a büféhiányos perbáliak hangosabbak voltak.

A hazai szurkolók egy részének nem nagyon tetszett a vendégcsapat szurkolóinak hangoskodása: “A szurkolással semmi bajunk nincs, de az unintelligens viselkedés nem idevaló”. Bevalljuk, ezeket a mondatokat kissé kozmetikáztuk.

A meccset végül is a Perbál nyerte, de ehhez kellett nem kevés bírói segédlet. A mérkőzés 27. percében a sípmester ugyanis kiállította a hazai csapat kapusát, Bajusz Szabolcsot, mivel a 16-oson kívül kézzel ért a labdához. Mi elégnek láttunk volna egy sárga lapot. Később azonban megbarátkozott ezzel a színnel is, olyannyira, hogy gólzsákunk, Tárkányi Gergő kettőt is kapott belőle, így ő is a 90. perc előtt mehetett zuhanyozni. A kettős emberelőnyt pedig kihasználta a Perbál, 1-0-ra nyertek Dunakeszin.
.
A perbáli csapat vezetői elégedettek voltak: “Remek mérkőzést játszottunk a vendéglátókkal és megérdemelt győzelmet arattunk. Jogos volt mind a kettő kiállítás, a bíró teljesen korrektül vezette a mérkőzést, igazából örülünk a győzelemnek nagyon”.

Labdarúgás, Dunakeszi-Perbál

Kecskés Zoltán másképp látta Tusa Zoltán (jegyezzük meg a nevét) játékvezető ténykedését: “kifogtunk egy olyan bírót, aki teljes mértékben ellenünk fújt. Nem tudom mit mondjak, többször nagyon nehéz helyzetbe hozott minket. Gratulálni tudok csak a srácoknak, hogy ilyen nyomással, ilyen hátszéllel úgymond, még így is helyt tudtunk állni becsületesen. A hétközi sok betegség és sérülés sem segített bennünket”.

Előző cikkAcsai Öcsi egy hétig feküdt sérülten az árokban, sikerült megmenteni
Következő cikkA budapesti dugódíj a dunakeszieket is érinti