Minden Dunakeszin élő gyerek, aki igényelt, kapott az idén ingyenes védőoltást. Az ellenzéki Keszi Egyesület viszont azért a 64 gyerekért aggódik, akik a polgármester egyedi elbírálása alapján kaptak ilyen, ingyenes oltást. Az önkormányzat számokkal igazolja a program sikerességét.

szakorvosi rendelő

Azok a Dunakeszin élő gyerekek is kapjanak automatikusan ingyenes oltást, akiknek az orvosa nem a városban praktizál. Ezt a javaslatot szerette volna elfogadtatni a Keszi Egyesület  a képviselő-testület ülésén. Nem szavaztak erről.

A Post érdeklődött a városházán, hogy hány gyerekért lobbizik az ellenzéki frakció. Tájékoztatásuk szerint az idén eddig 543 gyerek szülei igényeltek támogatást és 64-en nem feleltek meg a rendeletnek. Ők azok, akiknek az orvosuk nem Dunakeszin praktizál. Az ilyen fiatalok estében a polgármester egyedi döntést hoz. Mindenki megkapta a támogatást.

A város egyébként 5,4 millió forintot szán erre a célra.

A városházára amúgy panasz nem érkezett, magyarán senki sem kifogásolta, hogy nem kapott volna a gyermeke ingyenes oltást. Egy-két ember jelezte, hogy a beadástól számított 30 napos benyújtási határidő nem elég hosszú, annak ellenére, hogy elektronikus úton is be lehet nyújtani a kérelmet a szociális csoportnak.

Dunakeszi azért is különleges, mert más településeken általában csak egy bizonyos oltást támogatnak, vagy keret-összeget biztosítanak a nem kötelező oltásokhoz. Dunakeszi viszont több típusú oltást is támogat.