Mint arról korábban beszámoltunk Dunakeszi valószínűleg elbukik 300 ezer forintot amelyet egy állami pályázaton nyert el. A megbízott ellenzéki tanácsnok szerint rajta kívül álló okokat említett. A kormánypártiak javaslatára vizsgálóbizottságot hozott létre a képviselő-testület.

drogprevenció

Még tavaly 300000 forintot nyert el Dunakeszi az újraindítandó Kábítószer Egyeztető Fórum létrehozására. A pénz azonban elúszni látszik. A pályázati határidőre ugyanis nem állt fel a testület. Az ügy szóba került a legutóbbi testületi ülésen is. Itt a megbízott tanácsnok, Lukácsi Bálint (Keszi Egyesület) azzal védekezett, hogy rajta kívül álló okok miatt futottak ki az időből. Úgy érvelt, hogy a fórum alapja és háttere nem lett összerakva, azért nem volt mi létrejöjjön.

A képviselő-testület ezek után úgy döntött, hogy az összes párt  jelenlétével működő egy vizsgálóbizottságot  hoznak létre, hogy felderítse a pályázat meghiúsulásának okait.

Ez azonban nem változtat a tényen, hogy a pénzt vissza kell fizetni. Mindenesetre a vizsgálóbizottságban megnézik, hol, ki, miért nem tette meg a szükséges lépéseket, levonják a követeztetéseket és szeptemberben beszámolnak a testületnek erről.

 

Előző cikkBeoltották őket, mégis aggódnak értük
Következő cikkBékülnek a felek fociügyben