Ahogy arról már beszámoltunk, megjelent a Dunakeszi sztorik című kötet, amelyben 55 történet olvasható városunkról. Legutóbb egy véres gyilkosság történetét mutattuk be, most lágyabb ének következik. Bélyegekről lesz szó, méghozzá különlegesekről.

A bélyeggyűjtők körében a tévnyomatok ritkaságuk miatt értékesnek számítanak. Tévnyomatnak nevezzük az olyan, forgalomba került bélyegeket, amelyeket azután rövidesen visszavontak. Dunakeszin egy olyan sorozatot nyomtattak, amely hibásnak bizonyult és így lett aztán értékes.

1984. szeptember elsején a Dunakeszi 4. sz. Általános Iskola felvette a Kőrösi Csoma Sándor nevet. A névadó és tanévnyitó ünnepségre emléklapokat készítettek, és meghívókat küldtek ki. Ezekre az 1984. március 30-án megjelent Kőrösi Csoma Sándor bélyegeket ragasztották. Közöttük olyanokat is, amelyek hátoldalán a MAGYAR POSTA AJÁNDÉKA, a képoldalán pedig az évfordulóra utaló ezüst színű felirat olvasható. Lezajlott az ünnepség és sokáig – egészen mostanáig – fel sem tűnt, hogy e felragasztott bélyegek egy részéről hiányzik az ezüst színű felirat. 

Valószínűnek tartjuk, hogy ezekből több máris elkallódott. Vagy elkallódóban van. Az ügy tehát nemcsak érdekes, hanem izgalmas is. Akinek ilyen bélyege van, őrizze meg, mert az már most is nagy érték, s idővel csak növekedik.

Lehet, hogy néhány Dunakeszin élő idősebb lakos igazi bélyegritkasággal rendelkezik.