Az ünnepek közeledtével egyre nehezebb halászlevet rendelni Dunakeszin. Sokat kellett talpalnunk, míg találtunk ilyen helyet és ott is sietnie kell. Van viszont egy különleges hely is, természetesen a Duna-parton.

Több népszerű helyen, így például a Pléhcsárdában és a Portofino Pizzériában már nincs lehetőség rendelést leadni.A Casa Marinában december 21-ig lehet harcsahalászlevet rendelni. 1890 forint, és ha kérnek belsőséget, az további 650-et kóstál. Azt vállalják hogy december 23-ig ki is viszik az ételeket, míg 24-én délig már csak személyesen lehet elvinni.

A Boszorkány Konyha Kifőzdében (Boszikonyha) péntekig lehet rendelni pontyhalászlét, benne filézett szeletekkel. 1.360 forintba kerül a hét és fél decis adag, amihez lehet kérni belsőséget is. Ennek a plusznak az árát sajátosan határozták meg: “Attól függ, mennyit tudunk adni”. Elvinni 23-án 14-16 óra között lehet.

A legizgalmasabb halászléfőzés a Duna-parton lesz, a Mi a Kavicsnál. Bondár Viktor chef elmondta, hogy 23-án reggel hét órától egy fatüzelésű gulyáságyúban főzik a vegyes halászlevet, főleg pontyból, de lesz benne keszeg és harcsa is. Előrendelést 22-ig vesznek fel, de aki odamegy, a helyszínen is vásárolhat. Az alaphalászlé 1100 forint, a továbbiak 350 Ft, a belsőség még 500 forintba kerül.