Nagyon fontos volt, hogy utolérje magát a város – mondta Dióssi Csaba az új óvoda bejárásán. Szeptemberben nyílik meg az az intézmény, amely elsősorban az Alagligeten lakó fiatal családok és gyerekek mindennapjait könnyíti meg.

120 gyerek járhat szeptembertől a Brunszvik utca 3. alatt található új óvodába. Főleg a Posta utcai ovit tehermentesíti az új intézmény és ezzel megszűnik az a nehéz helyzet, hogy olykor a környéken lakók nem tudták helyben beíratni gyermeküket.

A bejáráson Dióssi Csaba arról beszélt, hogy ezzel a létesítménnyel Dunakeszi utolérte magát. Szeptembertől nem csak azt tudják teljesíteni, hogy minden gyereket el tudnak helyezni, hanem sokakat már minőségi környezet fogad. Nem mindegy, hogy bővítünk egy régi épületet vagy új épül – fogalmazott a polgármester a szakmai munkára is utalva.

Az új óvodában egyébként vegyesen lesznek régi és új pedagógusok. Az utóbbiaknál fontosnak tartották kiemelni, hogy a város szolgálati lakást és pályakezdési támogatást is ad, amely egyedülálló a térségben. A beruházás többszáz milliós volt, amelynek a felét az önkormányzat állta.