Második lett a magyar bajnokságon a VSD birkózója Karancsi Viktória. Csak az olimpikon Barka Emesétől kapott ki, de előtte remek kétvállas győzelmet aratott. Az ezüstérmet az egész VSD küzdősport szakosztály hatalmas elismerésének tartja Gyárfás Géza szakosztályvezető.
Viki még csak 5 hónapja birkózik, élete első felnőtt versenyén érte el ezt a remek eredmény – számolt be Gyárfás Géza a Postnak Karancsi Viktória magyar bajnoki ezüstérméről. Gyors értékelés is adott: Viki első meccsén kétvállra fektette ellenfelét, míg a döntőben a világbajnok Barka Emesével birkózott, akitől bár kikapott, de óriási élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodott.
A tervek szerint október 4-én újabb megmérettetés vár rá, az U23-as bajnokságon indul majd, ahol akár az elsőséget is megszerezheti.
Gyárfás Géza írt még nekünk Lukács Péterről is, aki a VSD első felnőtt férfi versenyzőjeként mutatkozott be a magyar bajnokságon. Ő a legsűrűbb szabadfogású súlycsoportban 12 versenyző közül a remek 5. helyet szerezte meg!
Péter egyébként a szakosztály kempoedzője is.
De vissza Vikihez, akiről annyit érdemes tudni, hogy 22 éves, Dunakeszin él és a BGE pénzügyi-számviteli karának nappali tagozatán tanul. Gyerekkora óta karatézott, ahol fekete övig jutott, majd a tavalyi VSD sportválasztón megtetszett neki a thai box, így került a szakosztályhoz. Itt azonnal felfigyeltek kitartására valamint harcosságára. Ekkor merült fel nála, hogy a birkózást is kipróbálhatná. Most pedig már magyar bajnoki ezüstérem büszke tulajdonosa.
A VSD-nek 2019 januárja óta van küzdősport-szakosztálya, ahol a birkózás mellett zenbukant, kempót, brazil jitsut, thai bokszot és nem utolsó sorban ökölvívást oktatnak.