Látott már birkát terelő kutyákat? Simogatott már olyan állatokat, amelyekről az ember az gondolná, hogy csak falun élnek? A hétvégén erre volt lehetőség a Barka állatsimogatóban. Megláttuk a hirdetésüket és ellátogattunk hozzájuk.
Dunakesziről Fót felé kikanyarodva már a körforgalomban ki van táblázva a Barka állatsimogató. Jól letaposott földút vezet a kis farmra, ahol kis és nagy állatok, köztük már hegyes szarvacskákkal felfegyverkezett kis kecskék, zörgős, csemegés zacskókra ácsingózó szürke szamarak, óriásnyulak, lovak és szabadon legelésző bárányok várják a városból kimozduló családok látogatását.
Hallgasd meg a követelődző bégetést, érintsd meg a csacsi érdes szőrét és nézz bele a láma hatalmas fekete szemébe. Elszoktunk már ettől, de hamar megszerethető a falusias közeg, olyannyira, hogy a látogatás végén már a mangalica szaga sem olyan mellbevágó. Ezeket az élményeket kaphatta az, aki a hétvégén ellátogatott a Fót és Dunakeszi határán lévő telepre.
A Barka állatsimogató három éve működik és hozza vissza embereknek a természet közelségét. A karámokban és a nagy zöld területeken megtalálható szinte az összes magyar háztáji állatfajta, összesen körülbelül 150 egyeddel ismerkedhetünk meg.
A mostani hétvége attrakciója a birkaterelés volt, amely nem csak a kutyusok, hanem a birkák számára is kihívást jelent – tudtuk meg Borsi Zsolttól, az állatsimogató megálmodójától. A tulajdonossal aztán arról is beszélgettünk, hogy a járvány miatt náluk is kevesebb a látogató, de itt mindenképpen egészségesebb, mint a zárt térben.
Mindenesetre, ha igény van rá, akkor születésnapi partit is tarthat a gyerkőc, ha a természetközelben akarna ünnepelni társaival. Ennyi lenne a reklám helye, és még annyi, hogy az állatokkal szelfi is készíthető, csak a végén azért tudjunk különbséget tenni a csacsi és magunk között.
Itt ugyanis semmi sem művi, még a mangalica már emlegetett szaga sem.