Közönségdíjas lett Tóth Eszter a 9. alkalommal megrendezett, az ország legkiválóbb tájépítészeit jutalmazó Év Tájépítésze Díj versenyén.

Tóth Eszter és Bardóczi Sándor

A díjátadó gálát a különleges körülmények miatt szabadtéren, a Szent István Egyetem Budai Arborétumában tartották. A zsűri ezúttal Kincses Krisztina munkáját és pályázatát találta a legérdemesebbnek – írja az Építészfórum. A zsűri különdíját Ghyczy Zsuzsanna és Vojtek Tímea, a MÉSZ különdíját Eplényi Anna, a junior kategória díját Bubics Benedek, a közönségdíjat pedig Tóth Eszter nyerte el.

Év Tájépítésze Díj 2020 – Balról jobbra: Tóth Eszter, Eplényi Anna, Kincses Krisztina, Vojtek Tímea, Herczegné Ghyczy Zsuzsanna, Szily Adrien (az Év Tájépítésze Díj jelöltje)

Tóth Eszternek a díjat Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze adta át. Főkertészünk laudációjánál Ránki Júlia, a Tilos Rádió munkatársa kiemelte az augusztus 29-i vihart is. A méltatásban elhangzott, hogy főkertészünk vezető feladatokat látott el a károk felmérésében, és a minél gyorsabb és költséghatékonyabb újratelepítés kidolgozásában.