Régi hagyományt elevenítenek fel Dunakeszin, átadták a rendszerváltás utáni első “Tiszta udvar, rendes ház” táblát. Ujházi Anna portája kapta meg.

Esztétikus homlokzat, rendezett kert, szelektív szemétgyűjtés, szabályos parkolás, és előírásszerű csapadékelvezetés – ezek kellenek ahhoz, hogy valaki megkapja a Tiszta udvar, rendes ház táblácskát. A Rendezett városért testület bírálja el a jelentkezőket amelynek a munkáját az önkormányzat támogatja. A jelentkezés feltételeit ide kattintva találja meg.

A tábla visszavonható, ha valaki elhanyagolja a portáját, szúrópróbaszerűen ellenőriznek

– ezt már Nyíri Márton mondta az miniünnepségen. A volt képviselő, aki most újra indul, az egyik élharcosa ennek a mozgalomnak.

Az első táblát Ujházi Anna kapta meg. Hónapokkal ezelőtt jelentkezett, lefotózta kertjét, házát. Arról beszélt, hogy reméli mások is követik majd. Amúgy májustól októberig van dolog a kertben, de úgy látja, ha valaki havonta egy alkalommal nekiáll, akkor rendes portát tud fenntartani.

A táblaátadón ott volt Dióssi Csaba polgármester is, aki arról beszélt, hogy régen a táblatulajdonosok büszkék voltak erre a közösségi elismerésre, reméli, most is így lesz.