Csaknem elgázolt egy szállodahajó egy Dunában úszó nőt. Méterekkel ment el mellette Dunakeszinél. Egy fotós lélekjelenléte mentette meg a furán viselkedő asszonyt. Hihetetlen történet következik.

Egy nő át akarta úszni a Dunát Dunakeszinél. A Szentendrei-szigetre, az édesanyjához akart állítólag eljutni. Közben azonban hatalmas hajók jöttek. Az esetről elsőként a Dunakanyarrégió számolt be. Mi is elértük azt a férfit, aki lélekjelenlétével vélhetően megmentette az asszonyt.

Ignéczi István azt írta nekünk: a nőnek hatalmas szerencséje volt, mert az első szállodahajó méterekkel ment el mellette és a hullámzása már kezdte behúzni az asszonyt. A Duna-parton fotózó férfi ekkor azonnal megpróbált segítséget kérni. Látta, hogy jön egy újabb luxusjármű és az már végzetes lehet. Innentől idézzük őt: elég sokat vagyok vízen a Dunán is, és az Ipolyon is. Évek alatt sok szabályt, jelzést megismertem. Borulás esetén egyezményes jel a közeledő hajók számára a “kőrözés”. Mivel zászlóm nem volt, ebben az esetben az ingemet használtam.

Az volt a gond, hogy a férfi a parton állt és onnan integetett. Ahogy fogalmazott: hatalmas és véletlen szerencse, hogy az érkező második hajó kapitánya észrevett a parton és főleg, hogy hitelt is adott nekem. Az első hajó pl. semmire nem reagált, pedig neki még egy kenus még a vízről jelzett. Szerencse kellett hozzá, meg talán a kapitány tapasztalata.

A második hajó így szinte lépésben haladt el a nő mellett, így sem a hullámzással, sem a beszívással nem jelentett rá veszélyt.

Ignéczi István egyébként a közelben lévő kisebb hajókat is riasztotta, valamint a rendőröket is értesítette. Mindenki próbált segíteni, de a vízirendőrség csak 10 perc után tudott odaérni. Mi mindenesetre megkérdeztük, hogy hasonló esetben mit tehet az ember a sopánkodás helyett. A dunakeszi fotós a 107-es számot hívta, néhány szóban vázolta a helyzetet és kérte, hogy azonnal kapcsolják a vízirendészetet. Az ügyeletes vonalban maradt és bekapcsolta a közelben, de még Budapestnél lévő lévő egyik rendőrhajót és vele tudtak egyeztetni a pontos helyszínt. Utána jöttek, ahogy bírtak.

Ignéczi István még fontosnak tartotta elmondani, hogy a rendőröknél is korábban ért oda Schmidt Dénes, aki motorcsónakjából végül is kihúzta a kissé zavarodottnak tűnő nőt. Ő állítólag azt mondta, hogy édesanyjához akart átúszni a szigetre. Végül a megérkező mentősök foglalkoztak az asszonnyal, akinek a sorsáról egyelőre ennyit tudunk.

Előző cikkSzeptember 30-ra befejezik az M2-t – ígéri a NIF
Következő cikkÍgy néz ki egy tiszta udvar, rendes ház Dunakeszin