Várhatóan nyár végén vehetik birtokukba a termelők és a vásárlók a Repülőtéri út végén található termelői piacot. A munkákkal augusztus közepére készülnek el, és utána következik a műszaki átadás.

Közvilágítás, árnyékolóval ellátott standok, szaniter- és raktárkonténerek, felfestett sportpálya is lesz a megújuló termelői piacon. Az utóbbinál kapukat és kosárlabdapalánkot is telepítenek. Ezért multifunkciós lesz a tér, azaz koncerteket, rendezvényeket is lehet majd itt tartani.

A kialakított tér alig lesz nagyobb, mint a korábbi. Ahogy Turányi Balázs, a Közüzemi Kft vagyongazdálkodási vezetője fogalmazott a Postnak: a régi terület alakját igazítottuk ki, hogy modern piacot hozzunk létre és természetesen lesznek parkolók is a vásárlók számára.

Tóth Eszter főkertész irányítása mellett már megkezdték 19 fa elültetését is, és hamarosan 150 cserje is díszíti majd a környéket. Közösségi oldalán egy olvasói hozzászólásra azt válaszolta, hogy mindössze egy fát kellett kivágjanak, amelyet amúgy is el kellett volna távolítani.

A munkákra a város pályázati pénzt tudott szerezni, ahogy azt korábban megírtuk, 140 millió forintot. A tervek szerint augusztus közepére lesznek kész, majd a műszaki átvétel történik meg, így várhatóan augusztus végén, vagy szeptember elején nyílik meg Dunakeszi termelői kispiaca.

Előző cikkNem kell igazolás, ha a gyermeke egészséges
Következő cikkHétfőtől javul a helyzet a szobi vasútvonalon