Kell-e az egészséget is igazoló orvosi igazolás, ha újra iskolába, óvodába, bölcsődébe megy a gyerek? Erről egyeztetett a polgármester gyermekorvosokkal bölcsődék, óvodák, iskolák vezetőivel. Arra jutottak, hogy az orvosok tehermentesítése érdekében erre nem lesz szükség.

A gyermekorvosok nem tartják indokoltnak azokat az eseteket, amikor a gyerek elmegy, megvizsgálják, majd amikor meggyógyul vagy már nem produkál tünetet újra vissza kell menni az orvoshoz, hogy kiállítson egy olyan igazolást, miszerint egészséges, közösségbe mehet.

Természetesen az óvodáknak és iskoláknak törvény által előírt kötelessége, hogy a gyermek hiányzásának napjait igazolják, ami pedig a szülő kötelessége. A polgármester által kezdeményezett konzultáció célja a közös nézőpont megtalálása volt az orvosok és az intézmények között.

A résztvevőknek sikerült megegyezniük, hogy az általános, hiányzást igazoló papíron túl nem szükséges igazolni azt, ha a gyermek egészséges. Cserébe az kérik a szülőktől, hogy amennyiben azt tapasztalják, hogy gyermekük beteg, vagy még nem gyógyult meg teljesen, közösségbe ne vigyék, haladéktalanul keressék fel az orvosukat!” – olvasható Dióssi Csaba közösségi oldalán.

Előző cikkÚtkarbantartási munkálatok a Csokonai utcában és a Kacsóh Pongrác közben
Következő cikkAugusztus végére ígérik a modern termelői piacot