Már többször írtunk arról, hogy Kárpáti Zoltán, a Radnóti Miklós Gimnázium igazgatóhelyettesének ismertsége révén, Kubilay Karahan, török-magyar kulturális menedzser szervezésében a Kőrösi iskola, a Fazekas iskola és a Radnóti gimnázium előtt megnyílt a lehetőség egy isztambuli testvériskolai kapcsolat kialakítására.

A dunakeszi iskolák képviselői nyáron jártak Isztambulban, most pedig a törökök érkeztek, hogy megnézzék az itteni iskolákat, és aláírják a testvériskolai együttműködéseket.

Ma délelőtt ellátogattak mindhárom iskolába, ahol nagyon lelkesen fogadták őket a diákok és a tanárok. A Kőrösiben például magyar néptáncot tanítottak nekik.

A delegáció már tegnap megnézte a főtéri sokadalmat, de Dióssi Csaba polgármester hivatalosan ma köszöntötte őket a polgármesteri hivatalban.

A polgármester a magyar-török kapcsolat történelmi áttekintése után a hasonlóságokról és a különbözőségekről beszélt. Reményét fejezte ki, hogy ez a kapcsolat nagyon gyümölcsöző lesz, ehhez sok sikert kívánt az iskoláknak.

Ezt követően került sor az ünnepélyes aláírásra.

A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola az Ihsan Kurşunoğlu Ortaokulu iskolával, a Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola az Istanbul Ataşehir Ali Nihat Tarian iskolával, a Radnóti Miklós Gimnázium pedig az Istanbul Ataebir Özel Anadolu Lisesi iskolával foglalta írásba a kapcsolatát.

Előző cikkIlyen lett az igazi Erős Pista szobra
Következő cikkHány fok lesz a dunakeszi intézményekben? – megvan a döntés