Mint arról korábban beszámoltunk, Kubilay Karahan, török-magyar kulturális menedzser szervezésében a város több iskolája és az önkormányzat delegációja Isztambulban tett látogatást.

Sipos Dávid alpolgármester a delegáció tagjaként elmondta, hogy a török város egyik kerületéből több iskola keres kulturális, sport, és néptánc területeken kapcsolatokat, és Dunakeszi is a kiszemelt települések között van. Dunakeszit a Kőrösi, a Fazekas és a Radnóti képviselte.

A küldöttség színes képet kapott az ottani oktatásról, többek között részt vettek egy iskolai ballagáson is, meglátogattak egy-egy iskolát.

A 420 ezer fős kerületben 80 ezer diák 300 iskolában tanul. Sipos Dávid alpolgármester járt a kerület oktatási igazgatóságán, és Isztambul Atasehir kerület alpolgármesterénél.

A dunakeszi küldöttség tagjaként Tóth Zoltán néptáncoktató, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola igazgatóhelyettese egy néptáncbemutatót is tartott nekik.

A törökök látszólag nagyon komolyan vették a látogatást, így jó esély van arra, hogy kialakulhatnak az említett kulturális kapcsolatok. Az igyekezetet mutatja, hogy az egyik iskolai osztályban szeptembertől heti szinten magyar kultúraóra keretében fognak ismerkedni a török diákok Magyarországgal.

Sipos Dávid elmondta, hogy a török iskolai vezetőket őszre meghívták Dunakeszire, így az ittenieknek is lesz lehetőségük jobban bemutatkozni.

Az utazás célja az ismerkedés, a tapasztalatszerzés, a konkrétumokról később lesz szó, mindenesetre az biztos, hogy különleges kulturális tapasztalatokat gyűjthetnének a dunakeszi diákok, ha létrejönne az együttműködés.

Előző cikkTangóesttel zár a térzenei programsorozat
Következő cikkSushizz a Duna-parton!