Hangulatos karácsonyi ünnepséget tartottak a Dunakeszi Nyugdíjas Kiránduló Klub tagjai. Minden résztvevő kapott ajándékot, és rögtön mindenki egy extra meglepetést is.

CÍMLAP

Még ugyan folynak a munkálatok, ám sokak meglepetésére mégis a VOKE József Attila Művelődési Központ épületében tarthatta a karácsonyi ünnepségét a Dunakeszi Nyugdíjas Kiránduló Klub. Örültek a régi-új otthonnak a klubtagok, főleg annak, hogy ismét találkozhattak.

Olyan ez a klub, akár egy nagycsalád

– így köszöntötte a Dunakeszi Nyugdíjas Kiránduló Klubot Dióssi Csaba. Dunakeszi polgármestere szerint a két legszebb ünnep az évben az anyák napja és a karácsony, ugyanis mindkettő a szeretetről szól, és ha szeretünk valakit, akkor annak ajándékkal is kedveskedünk. Amikor gyermekek vagyunk, a vágyott ajándék miatt várjuk a karácsonyt. Aztán idővel egyre inkább másról szól: egyrészt arról, hogy tudunk adni, másrészt gesztus értéke lesz annak is, ha kapunk valakitől valamit, hiszen azt jelenti, hogy valakinek eszébe jutottunk.

Dióssi Csaba
Dióssi Csaba

További gondolatokat osztott meg arról, hogy a karácsony ünnepe egyben az összetartozás ünnepe, és hogy a Dunakeszi Nyugdíjas Klub egy olyan közösség, ami lehetőséget ad azoknak is arra, hogy megéljék ezt a szép érzést, az odafigyelést, a szeretet, akiknek esetleg nincs családjuk. A polgármester ekkor megkérte a közönség soraiban ülő férfiakat, álljanak fel, jöjjenek a színpadhoz, és segítsenek neki, ugyanis most mindenkinek ajándékot szeretne adni.

Zupka Sándor, a klub vezetője a klubtársai nevében mindenkinek adott ajándékot, aki segítette a kis közösségük életét
Zupka Sándor, a klub vezetője a klubtársai nevében mindenkinek adott ajándékot, aki segítette a kis közösségük életét

Miután kiosztották az ajándékokat, Zupka Sándor, a klub vezetője vette át a szót, és a klub nevében megajándékozta a polgármestert. Majd egyenként, személyre szóló idézetekkel felváltva szólította nevükön a teremben ülők közül azokat, akik aktívan tettek a klub életéért, akik segítik azt, hogy minél színvonalasabb programok jöjjenek létre. Ők mindannyian hasznos elismerést és ajándékot kaptak. Így Csoma Attila, a a VOKE József Attila Művelődési Központ vezetője is, aki szintén szívhez szóló köszöntő beszéddel fogadta a megújuló otthonukban a Dunakeszi Nyugdíjas Kiránduló Klub tagjait.

A műsor végén mindenki megfogta egymás kezét, és így énekeltek
A műsor végén mindenki megfogta egymás kezét, és így énekeltek

Aztán kedves kis műsor következett, amit a klub tagjai adtak elő. Az, hogy mennyire egy nagycsalád is ez a kis társaság, jól látszott a kedves összejövetel végén, hiszen óriási derűvel beszélgettek nők és férfiak, az egyikük éppen boldogan újságolta a többiek örömére: hamarosan nagymama lesz.

Előző cikkLakóparkot vizionálnak a Pipa utcába
Következő cikkSúlyos dolgokról kérdezték az MSZP-elnököt