Sikkasztásért ítélhették el Fári Jánost. Legalábbis ezzel kapcsolatban tett fel kérdést az önkormányzat csütörtöki ülésén egy fideszes képviselő. Az MSZP helyi elnöke elismerte, hogy sikkasztásért 1 év felfüggeszt börtönt kapott.

Fári János
Fári János, az MSZP dunakeszi elnöke

Igaz az, hogy Fári Jánost, az MSZP elnökét sikkasztásért elítélték? – kérdezte Bocsák István Károlyné a képviselő-testület csütörtöki ülésén. A fideszes képviselő kérdésében azt fogalmazta meg, hogy a szocialista politikus 1 év, 2 évre felfüggesztett börtönt kapott volna sikkasztásért. Sőt, arról is beszélt, hogy más gazdasági bűncselekmény miatt szintén elmarasztalták Fári Jánost.

Fári János, aki ugyan nem képviselő, de részt vett a testületi ülésen és szót is kapott, elismerte, hogy már volt büntetve.

Az ügyeket korábbi vállalkozásainak sikertelenségével magyarázta. Az 1 éves büntetésénél egy félresikerült gépkocsilízing-ügyletet említett. A pénzbüntetéssel végződött jogi eljárásnál megvalósulatlan hitelfelvételről lehetett szó. Itt annyi tűnik biztosnak, hogy egy nullás igazolás hamis volt, amelyet neki tulajdonított a bíróság. Ennél az ügynél pontosított a szocialista politikus, mert bár eredetileg 125 ezer forintra büntették, de ezt később 50 ezer forintra mérsékelték. Kérdés nélkül még elismert egy 250 ezer forintos büntetést is, ez már egy harmadik, szinten céggel kapcsolatos bejelentési ügy volt. Ennek részleteinek ismertetésekor családi tragédia is szóba került.

Fári János végül boldog karácsonyt kívánt a képviselőknek.

Az MSZP-nek egyébként a közelmúltban már volt egy kellemetlen ügye. A nyáron köztartozás miatt kellett távoznia a képviselő-testületből Ábri Ferencnek. Akkor Fári János azt mondta a Postnak: abban, hogy így alakultak a dolgok (mandátumfosztás) az addigi képviselő, Ábri Ferenc a ludas. Ráadásul ügyében nem tájékoztatta megfelelően az MSZP-t.

Előző cikkAjándékeső Dunakeszi egyik legnagyobb családjában
Következő cikkÚj fenntartója lesz a MÁV-ovinak