Június 15-én lépett életbe az új buszmenetrend. Bár a városháza korszerűbb tömegközlekedési rendszert ígért, a közösségi oldalakon tényleg sokan fogalmaztak meg bírálatot. A polgármester egy hónapnyi tapasztalat után korrekciót ígér.

A buszjáratok teljes átalakításával elsősorban az emberek igényeinek akartunk megfelelni – írja közleményében a városháza. Úgy tűnik, hogy ez részben sikerült csak. Olyannyira, hogy a legutóbbi testületi ülésen is napirendre került a dolgok. A kormánypárti Seltenreich József tett fel ezzel kapcsolatban kérdés. Dióssi Csaba válaszának lényege, hogy július közepén, az emberek igényei szerint felülvizsgálhatják a menetrendet.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/seltenreich.jozsef/videos/2422744251350432/?t=1″ width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

A közösségi oldalunkra beérkező észrevételek elsősorban az alsóiak helyzetét panaszolják és azt, hogy a lakótelepről is macerásabbá vált a város más részeibe való eljutás.

Az egyik  cél egyébként az volt, hogy a buszok a vasútra hordják rá az azzal ingázókat, valamint az, hogy a menetrend kiszámíthatóbb legyen.

Mostanra azonban már “jogos visszajelzésekről” beszél a városvezetés és konzultációt hirdet. Azt kérik, hogy  2020. július 31-ig a menetrend@dunakeszi.hu e-mailen, vagy postán Dunakeszi Város Polgármesteri Hivatala 2120 Dunakeszi, Fő út 25. címen írja meg álláspontját.

Előző cikkElmondhatja véleményét az arculati kézikönyvről
Következő cikkA lakótelep kis gyöngyszeme