Ilyenkor Karácsony táján sokan figyelmeztetnek bennünket az önzetlen segítségnyújtás fontosságára. Az ebben erősek, általában nem kérkednek. Az orosz fővárosban is így van ez, ahol egy tűzoltó a munkáján kívül is sokaknak segít, de elsősorban 21 gyermekének- írja a Globoport.hu.

gor1

Alekszandr Gorelov hősiességét 2011-ben ismerte el Moszkva, amikor az év legjobb tűzoltójává választották. Családja körében azonban mindig hős, 21 gyermeke van, akik közül 15 örökbefogadott – írja a Russia Beyond the Headlines.

Nem volt problémamentes az egyik leghíresebb orosz tűzoltó gyermekkora. Korán elveszítette szüleit, ami után árvaházban, illetve nagynénjénél nevelkedett. A tűzoltást 1993-ban választotta szakmájául. Feleségével, Lilittel nem nagyon élvezhették közös otthonuk csöndjét, sőt ma is igen zajos a ház.

gor2

Az évek alatt ugyanis hat saját gyermekük mellé még 15-öt fogadtak örökbe. Ráadásul a nehéz választások elől sem futamodtak meg. Alekszej például hajléktalan volt, jelenleg viszont szakácsnak tanul. A hosszú ideig az utcán csavargó Jevgenyij ma már nehezen ismeri fel a képeken egykori önmagát, most tűzoltónak készül. A vietnami születésű Kolja pedig már a közgazdasági egyetemre készül.

Lilit és Alekszej “leproblémásabb” gyereke a 14 éves Vitya, akire az orosz újságolvasók a Maugli kölyökként emlékezhetnek. Családja öt évig tartotta egy kutyával összezárva a kisfiút. Mára azonban már rengeteg dolgot megtanult, és mozdonyvezető szeretne lenni.

gor3

Hogyan lehet ekkora családot eltartani? – teszik fel sokan a kérdést. Nem régiben egy moszkvai, örökbefogadó családokat segítő programnak köszönhetően új házba költözhettek Gorelovék. Emellett azt is érdemes tudni a családról, hogy 2002-ben létrehoztak egy gyermekeket segítő házat, ahol kamaszokkal és kisebbekkel foglalkoznak. A House of Mercy igazgatója Lilit, asszisztense pedig Alekszej.