Néhol hiába a remény, még karácsonykor sem borul fehérbe a táj. Lassan már mi magyarok is hozzászokunk ahhoz, hogy az ünnepek szánkózás és hóemberépítés nélkül telnek. A kozepsuli.hu online magazinja ezúttal öt olyan régiót sorolt fel, ahol még ritkábban havazik, mint hazánkban.

1. Szahara

sahara-desert-algeria
Fotó: Touristmaker.com

Dél-Algériában 1979-ben esett hó legelőször a Szahara sivatag területén. Fél óráig tartott a havazás, amelynek terméke órák alatt el is tűnt.

2. Róma, Olaszország

Rome-Colosseum
Fotó: Pvri.info

Rómában gyakorta előfordul kisebb hóesés, viszont igazi maradandó hó a rómaiaknál 25 évente egyszer van.

3. Las Vegas, Nevada, Amerikai Egyesült Államok

77b47891-ab99-4fb5-ba35-359c982b699e
Fotó: Voyajo.com

A szerencsejáték fővárosában is ritkán látni igazi hóesést. Szokott esni hó, de ritkán marad meg. Pár évvel ezelőtt különleges élményben lehetett részük a helyieknek, ugyanis 2008-ban, annyi hó esett, hogy abból már hócsatázni  és hóembert építeni is lehetett.

4. Buenos Aires, Argentína

20140705-IconicBA-Allie-Lazar-buenos-aires-guide
Fotó: Seriousseats.com

Argentína fővárosában 89 évig nem volt maradandó hóesés: a 2007-es igazi havazás előtt 1918-ig nem volt részük olyan havazásban, ami elborította volna a tájat.

5. Malibu, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok

Fotó: Amazonaws.com
Fotó: Amazonaws.com

Egy újabb hely az amerikai álomban, ahol egy a bibi: nincs hó. Habár Kalifornia hegyeiben gyakoriak a nagy téli havazások, de Malibuban ez egészen ritka, az utolsó nagy havazás 2008-ban volt, ahogyan Las Vegasban is. (lsd. a 3. pontot)

 

Forrás: kozepsuli.hu