194 gyerekre készültek, de csak 88 vette igénybe a nyári gyerekétkeztetést. Ez derül ki azokból az adatokból, amelyet hamarosan a képviselők hivatalosan is megkapnak. Június 16 és augusztus 31. között. 55 napon át a szociálisan rászorulók napi egyszer meleg ételt kaphattak.

A NÉBIH felvétele, a fotó illusztráció, nem Dunakeszin készült.
A NÉBIH felvétele, a fotó illusztráció, nem Dunakeszin készült.

Bár az önkormányzat alaposan felkészült, végül is a vártnál kevesebben vették igénybe a nyári ingyenes napi egyszeri gyerekétkeztetést. A törvényi előírások szerint Dunakeszin 94 gyereknek kellett volna napi egyszeri meleg étkeztetést biztosítani. Az önkormányzat, biztos, ami biztos, további 100, összesen 194 gyerekre készült. Ők olyan családban élnek, amelyek nem számítanak halmozottan hátrányos helyzetűnek, de kapnak különböző segélyeket. Erre a további 100 adag ételre 2,57 millió forintot tett félre az önkormányzat.

Az adatok szerint nem volt rá szükség. A számok alapján naponta átlag 88 gyerek ebédelt ingyen a Radnóti gimnáziumban. A nyári szünet 55 munkanapja alatt összesen 4900 adag ételt osztottak ki.

Népkonyha, ételt osztanak
Iskola utcai népkonyha

Közben június elején megnyílt a népkonyha az Iskola utcában. Ezt bárki igénybe veheti, feltéve, ha Dunakeszin él. Főleg idős, kisnyugdíjasokra és nagyon szegény családokra számítanak. Itt is naponta 100 meleg étellel készülnek. Az ebéd költségeit, pályázat útján, az állam állja, de a személyzetet és a helyiséget az önkormányzat biztosítja.