Két és fél éve él Dunakeszin Piros Kriszta, aki Mészáros Árpád Zsolt párjaként költözött a városba. Tavaly augusztus 20-án ő énekelte Dunakeszi dalát a Fő téren. Az énekesnő mesélt arról, hogyan lett dunakeszi lokálpatrióta.

Az, hogy úgy érezze, ma már ezer szállal kötődik Dunakeszihez, az is kellett, hogy tavaly, az augusztus 20-i ünnepély szervezői őt kérjék fel arra, hogy a Fő téren énekelje el az államalapítás és Szent István ünnepén a város dalát – közölt vele interjút a Dunakanyarrégió.

„Azóta úgy kezeli mindenki, hogy ez az én dalom, hozzám kötődik, pedig nem működtem közre a létrehozásában, és eredetileg nem is én énekeltem el. Tudomásom szerint, ha előadásra kerül a dal, akkor velem egyeztetnek először, és ez itteni lakosként hatalmas megtiszteltetés a számomra” – árulta el az énekesnő, aki egyrészt egy januári eseményen, a dr. Kerekes Dóra által írt Magyarország kincsestára című kötet bemutatóján, illetve március 6-án, a nőnapi koncerten énekelte el egy szimfonikus zenekar kíséretében.

Azt sem titkolja, hogy szívesen megmutatná Dunakeszinek a korábbi arcát is – mondjuk a Dunakeszi Feszten –, amikor zenekarokban énekelt fesztiválokon, falunapokon vagy akár esküvőkön.

Kriszta a nőgyógyászati rákos betegeket segítő Mályvavirág Alapítvány nagykövete lett. Szeretne Dunakeszin is létrehozni egy Mályvavirág Pontot, ahol tanácsadással segítenék a betegségek megelőzését, illetve prevenciós előadássorozatot is szerveznének a város iskoláiban.

Előző cikkKis győzelem is győzelem és ez most nagyon kellett
Következő cikkA legfontosabb érdek, a magyarok érdeke – ünnep Dunakeszin