Hosszú évek óta a vácrátóti kocsonyapiknik látványossága egy katonai gulyáságyú is, amelynek tulajdonosa a dunakeszi Takács Norbert. Nemcsak mint muzeális hadieszközként vonultatja fel, hanem – mint a vendégek mondták – „isteni” babgulyást főz benne a barátjával, Sturbán Sándorral – írja a Dunakanyarregio.hu

A vácrátóti rendezvényre hatszáz adag babgulyást főztek. “Az érdeklődésből úgy látom, hogy mind el fog fogyni” – mondta Norbi a lapnak, aki édesapjával együtt évtizedek óta gyűjtik a régi ipari, mezőgazdasági  veterángépeket. Így mi sem volt természetesebb Takács Norbert számára, hogy a „házi flottába” beillessze a katonai gulyáságyút is.

A lapnak azt is elárulta, hogy a nagyoroszi polgármesteri hivatal udvarában látta meg a szerkezetet. “Egy évig könyörögtem, hogy megvásárolhassam. Össze volt törve, nagyon rossz műszaki állapotban volt. Hat éve felújítottam, és az óta veterántalálkozókon és ilyen rendezvényeken főzünk benne.” Legközelebb február 18-án, a Dunakeszi Mindmegeszi böllérfesztiválon vonulnak fel, ráadásul két gulyáságyúval, mert csináltak még egyet.

A VIII. Vácrátóti kocsonyapiknik idén is sokakat vonzott a környező településekről, de még a fővárosból is „elzarándokoltak” az országos hírű rendezvényre, amely mint minden évben, idén is különleges, egyedi ízesítésű gasztronómiai ínyencségekkel fogadta a vendégeket szombaton. A rendezvényről bővebben itt olvashat.

Előző cikk3+1 dolog, amit gyalogosként tehetünk, hogy biztonságosan közlekedjünk
Következő cikkJó hír a dunakeszi ingázóknak, újabb metróállomást nyitnak meg