Több száz javaslat és közel kétezer szavazat után alakult ki az a lista, amiket a dunakesziek annyira fontosnak éreznek, annyira megszerettek, hogy szeretnék felvetetni a helyi értéktárba. A legtöbb szavazatot kapott intézmények, helyszínek, programok, közösségek és eredmények június 4-étől megtekinthetők a Casalgrande téren kihelyezett szabadtéri kiállításon.

“A helyi értéktárprogramunk során annyi mindent észrevettek, annyi mindenre rávilágítottak az itt élők, amik mellett már hajlamosak vagyunk elmenni. Iyenkor ráeszmélünk, annyi mindenünk van, ami jó, amire vigyáznunk kell, amire érdemes újra és újra rácsodálkozni” – nyilatkozta a Postnak a helyszínen Dióssi Csaba polgármester.

Június 30-ig tekinthető meg a kiállítás a Casalgrande téren

Kerekes Dóra, a Révész István Helytörténeti Gyűjtemény vezetője volt az önkormányzat segítségére abban, hogy az itt élők javaslatai alapján összeálljon az a lista, amire a dunakesziek szavazhatnak. A helyi értékekre vonatkozó jogszabály által meghatározott feltételek alapján lehetett felkerülni a listára, és a meghatározott kategóriákban lehetett szavazni.

Kerekes Dóra és Dióssi Csaba polgármester a helyi értéteket bemutató kiállításon

A Dunakeszi Programiroda vezetője, Sipos Dávid alpolgármester elmondta, hogy közel 2000 szavazat érkezett. “Ebből is látszik, hogy a dunakesziek szeretik a városukat, és látják, tudják, érzik, hogy mennyi érték van a településünkön” – hangsúlyozta Sipos Dávid alpolgármester.

A város tortája és természetesen a paradicsom is szerepel a helyi gasztronómiai értékek között

A szabadtéri összeállítást a Casalgrande téren június 30-ig tekinthetik meg, utána vándorkiállítás formájában több helyszínen is ki lesznek állítva a tablók.

Előző cikkÚjabb árhullám érkezik a Dunán
Következő cikkBöőr Zoltán volt válogatott focista lepte meg a gyerekeket a Toldi utcai játszótéren