Szombat este óta folyamatosan, megállás nélkül dolgozunk a károk elhárításán, felmérésén, a területek használhatóvá tételén az önkormányzat szakemberei. A főkertész szerint az életveszély elhárítása az elsődleges feladat. Közben 60-70 ember jött össze délben, hogy segítsenek rendezni a helyzetet az egyik kritikus helyen, a Katonadombnál.
Vihar, kidőlt fa a Katonadombnál
A strand területét és a Duna-partot a Liget utcától északra lezárták, itt tilos sétálni, futni, strandolni! – közölte Tóth Eszter. A főkertész mindezt a kárelhárítási munkákkal indokolta. Azt írja, hogy az augusztus eleji árvíz annyira fellazította a partmenti talajt, hogy a fák a hatalmas szél erejét nem bírták, és gyökerestül fordultak ki. Itt a megmaradt, de megdőlt fákat is ki kell vágni.
Azt írta még, hogy aki kidőlt, vagy közterületre veszélyes fát lát az azt jelezze az ugyfelszolgalat@dunakeszi.hu e-mail címen vagy a 112-es segélyhívó számon.
Vasárnap 11 órától kárelhárításra hívta a polgármester a dunakeszieket. Mintegy 60-70 ember jött össze. A leszakadt kisebb-nagyobb ágakat szedték kupacokba, hogy később a hivatalos szervek könnyebben el tudják vinni. Úgy tudjuk, ők hétfőn állnak ennek neki.
Laikus szemmel úgy tűnt, hogy a játszótérben nem keletkezett komolyabb kár. Ahogy arról korábban beszámoltunk a vihar miatt jelentős áramkimaradások voltak, ma dél körül a Duna-soron még nem állt vissza a normális állapot.
Közben a Mávinform is közölte, hogy  reggel 7 óta Göd és Vác között már mindkét vágányon közlekednek a vonatok. A menetrendszerű vonatközlekedés azomban csak fokozatosan áll helyre.
Előző cikkAmit eddig tudunk a szombati viharról
Következő cikkKordonok a strandon, lesz tanítás a Bárdosban.