Talán még soha nem látott vihar csapott le Dunakeszire szombat késő délután. Fák tucatjait csavarta ki a szél, autókat, kerítéseket rongált meg. Gyorshírünkben már beszámoltunk ezekről, most megpróbáljuk összeszedni a különböző helyszínek történéseit. Cikkünket folyamatosan frissítjük.

A legsúlyosabb helyzet a Duna-parton alakult ki, ahol a városi strandon legalább 8-10 fát csavart ki a szél – írja Csoma Attila. A helyi képviselő beszámolója szerint a Katonadombon is több fát tövestül döntött ki a szél. A Közüzemi Kft. mind a strandot, mind a Katonadomb területét lezárta. A legsúlyosabb helyzet a Duna utca és a Part Café közötti szakaszon van, ami teljességgel járhatatlanná vált. Több villanyoszlopot és távközlési oszlopot döntött el a vihar. Emiatt
a Révdűlő több részén nincs közvilágítás, vagy a háztartásokban csak egy vagy két fázis működik.
A kidőlt fák több épületben és gépkocsiban is kárt okoztak.
A Kiscsurgó utcában személyi sérülés is történt- írja a képviselő. Ezt egy másik poszt is megerősítette, egy nőre dőlt egy fa, elvesztette az eszméletét, a posztoló szerint állítólag sikerült magához téríteni a sokk után. Más egy büfésnek köszönte meg, hogy a Duna-parton befogadták a gyerekeket, mert “őrület amit a szél végzett’. Volt aki úgy segített, hogy ismeretleneket fogadott be az autójába és hazavitte őket. Szívtelen példát is írt valaki, a félelelmtől ordító és síró hugával állítólag nem engedték be egy környékbeli házba.
Vihar
Ahogy arról már beszámoltunk a kidőlt fák több kerítést is megrongáltak, így a Bárdos iskoláét és a Járműjavítóét is.
Drexler Zuszsa fotója
A legmegdöbbentőbb az a fotó, amelyet Drexler Zuszsa tett fel a Facebookra, Vöröskőről mutatja ahogy szinte csak Dunakeszin tombol a vihar.
Olyan erős volt a szél és az eső, hogy az M2-es autóúton is legalább negyedórára leállt a forgalom. A bevásárlóközpontoknál több faépületet is alaposan megrongált a szél, van amit olvasónk szerint csak a szalag tart már össze.
Ma reggel újra posztolt Dióssi Csaba polgármester is. Azt írja, hogy nagyon sok felajánlást kaptak már, és 11 órától a Katonadombnál várják azokat, akik tudnak segíteni a romeltakarításban.
Előző cikkMegbénult a vonatközlekedés a vihar miatt
Következő cikkA főkertész az életveszély elhárításáról beszél