A dunakeszi strand és a Duna-part egyes részeit körbekordonozták, a hétvégén végig dolgoztak a városi szakemberek az életveszély elhárításán. A viharkárok hatalmasak, sok fát ki kell majd vágni.

Vihar után

Mellettem dőltek ki a fák a hatalmas szélviharban – mesélte a Postnak Erdész Zoltán. Az alpolgármester éppen a Duna-parton volt, amikor lecsapott a vihar. Azt mondja, ő még ilyet nem látott, elképzelhetőnek tartja, hogy mindenidők legerősebb szele tombolt a városban. Nem mellesleg az ő kertjükbe is bedőlt egy fa. A szombati horroremlékek felidézése után a helyreállításról beszélgettünk. Azt mondja, már szombat este minden közüzemi dolgozó munkába állt a károk elhárítására. Vasárnap este az látszik, hogy több helyen kordonnal zárják el a veszélyes helyeket. Még pár napig tart majd a környék rendbetétele.

A strand egy része már használható (bár mára már hűvösebb időt ígérnek), különösen a kutyás részen normálisak a viszonyok. A helyi szolgáltatók épületei is megúszták a nagyobb viharkárokat és úgy tudja, hogy gyerekjátékokban sem esett érdemi kár.

Bárdos iskola kerítése

Ami szerinte komoly gond az a Bárdos iskola. Itt lényegében az udvar használhatatlanná vált. Bár a fenntartó a KLIK, de mint tulajdonos a város segíteni fog a helyzet normlizálásában. Úgy látja, hogy biztosan lesz tanítás szeptember 1-jén.

A vihar kapcsán az alpolgármeter megköszönte mindazoknak a segítségét, akik másoknak adtak menedéket autójukban, házukban, épületükben a felhőszakadás idején.

Pethő Krisztián képviselő az interneten osztotta meg információit. Azt írta: Mivel a környékén nagyon sok magánházban komolykárok keletkeztek a fákban ezért a műszaki osztály egy külön zöldhulladék napot tart majd a közeljövőben.

Önkéntesek a Katonadombon

Erdész Zoltán mindenestere kiemelte, hogy a város mindent megtesz a normalizálásra, éjjel-nappal dolgoznak a közüzemisek. A dunakeszeiknek pedig köszöni, hogy már másnap, azaz vasárnap délelőtt majd 100 ember jött össze a Katonadombnál segíteni a romok eltakarításában.

Előző cikkA főkertész az életveszély elhárításáról beszél
Következő cikkAz ELMŰ megértést kér a vihar után