Jól vizsgázott a pár hete átadott tóvárosi csapadékvíz-elvezető-csatorna az elmúlt hetek esőzései során. A Fóti úton azonban hatalmas gödör keletkezett, itt azt gyanítják, hogy többen illegálisan rákötik a csapadékvizet a szennyvízcsatornára.

Az elvárhatónál több víz zúdult be a Fóti út mellett húzódó szennyvízcsatornába, ezért hibásodhatott meg, és keletkezett az a hatalmas lyuk, amely legalább egy hétre megbénítja Dunakeszi közlekedését. A szakemberek arra gyanakszanak, hogy vannak, akik az esővízelvezetést úgy oldják meg, hogy azt illegálisan rákötik a szennyvízhálózatra. Somodi István szerint Dunakeszin több ilyen gócpont van. A városüzemeltetési osztályvezető arról tájékoztatta a Postot, hogy a Nap utcánál, és a Madách utcánál biztosan tudható, hogy többen ráköthetnek a szennyvízcsatornára, mert csak esők idején jelentkezik a durva túlfolyás.

Ennek felderítése és szankcionálása viszont a DMRV dolga, “nekünk csak annyi közünk van hozzá, mint mondjuk egy kábeltévéhez, magyarán semmi” – mondta Somodi István.

Az osztályvezető szívesebben beszélt a tóvárosi új csatornáról. Azt mondja, jól vizsgázott, bár a tapasztalatok szerint az útlejtéseken néhány helyen még javítani lehet, de ezeket is elvégzik. Szóba került Alsó ügye is. Itt több ház előtt látványosan megáll a víz a nagy esők idején. Somodi István úgy fogalmazott: folytatjuk a csapadékárkok kimélyítését, ahol kell újbóli kialakítását. Ez érdeksérelemmel is járhat, hiszen így a kerítés és az úttest között a régi paraszti világban megismert árok jön létre, amely valamennyire elveszi a megszokott teret, viszont sokat segít a víz elvezetésében.

Somodi István úgy tudja, hogy a hétvégére félpályával újra megnyithatják a Fóti utat, de ez akkor lesz biztos, amikor megtörténik, hiszen a DMRV dolgozik és az állam az út kezelője.

A Post megkereste a vízműveket is, elküldtük kérdéseinket, szóban azt ígérték, hogy megválaszolják azokat.

Előző cikkVan egy tippünk péntek estére
Következő cikkKásler Miklós elégedett volt a járvány letörésével és Dunakeszin gratulált a szakrendelő milliárdos felújításához